"PKK, Kürt'ün cahil olanını sever"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ''PKK, Kürt'ün cahil olanını sever. Çünkü okulları kundaklıyorlar, okullara saldırıyorlar. İşsiz, tahsilsiz, çaresiz kalmış bir Kürt delikanlısının kendilerine daha rahat katılacağını düşünüyorlar'' dedi.

Yayınlanma: 20.10.2012 - 15:22
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, konuşmacı olarak katıldığı Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu Siyaset Okulu tarafından düzenlenen panel öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün uzun yıllardır Türkiye'nin ana problemlerinden biri olduğunu söyledi.

Hükümetin, devletin kararlı bir şekilde terörle mücadelesini sürdürdüğünü belirten Çelik, şöyle devam etti:
''Dağlarda terörist oldukça, eline silah alıp ve şiddeti bir ifade çözüm aracı olarak dayatanlar olduğu sürece terörle ve teröristle mücadele devam edecektir. Hükümetimiz hem terörle hem de terörizmle mücadele ediyor. İki şeyi birbiriyle karıştırmamak gerekiyor. Bizim Kürt vatandaşlarımızın makul, meşru, mantıklı taleplerine bugüne kadar hep olumlu cevap verdik. Bu konuda birçok şey yapıldı, yapılıyor ve yapılacak. Kürt vatandaşlarımızın talepleriyle terör örgütünün taleplerini birbirine karıştırmamak gerekiyor. Kürt vatandaşlarımızın gündemiyle terör örgütünün gündemi kesinlikle aynı şey değil. Dolayısıyla bir taraftan demokratikleşme devam edecek.''

Çelik, Türkiye'deki her ferdin aidiyet duygusuyla topluma, devlete, millete ait olmasının, bağlanmasının ana hedefleri olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
''Bunun için gayret gösteriyoruz. Herkes kendi etnik farklılığını koruyacak ama bu gök kuşağı içerisinde farklı bir renk olarak, armonik halde bulunacaktır. Milletimizin, devletimizin ortak paydaları biliniyor. Bu ortak paydalar muhafaza edilecektir. Terörle de mücadele sonuna kadar devam edecektir. Terör tabii bu sonbahar mevsiminde özellikle kalacakları, kışlayacakları yere çekilirken maalesef verdirebilecekleri en büyük zayiatı verdirmeye çalışıyorlar. Terörün çok namert ve kalleş bir tarafı var. Maalesef nereden çıkacağını kestiremiyorsunuz. Nizami bir ordu, hukuk içerisinde kalan bir güvenlik gücü teröristlerle mücadele ediyor. Bunun çok kolay olmadığını hepimiz biliyoruz. Daha önce terör farklı yöntemler uyguluyordu, şimdilerde daha çok tuzaklama yöntemi kullanıyor ve son günlerde de okullara saldırmaya başladılar. Daha önce söylemiştim, PKK Kürt'ün ırkçı olanını, maraza çıkaranını sever. Şimdi buna şunu ilave etmek istiyorum, PKK, Kürt'ün cahil olanını sever. Çünkü okulları kundaklıyorlar, okullara saldırıyorlar. İşsiz, tahsilsiz, çaresiz kalmış bir Kürt delikanlısının kendilerine daha rahat katılacağını düşünüyorlar.''

Bütün bunlara karşı milletçe gönül birliği içerisinde olunması gerektiğini dile getiren Çelik, ''Eninde sonunda haklı olan bu millet kazanacak, onlar kaybedecektir. Bizim acımız, kederimiz ne kadar büyük olursa olsun, sabrımız ve imanımız acımızdan daha büyük olmalıdır. Aksi takdirde bu meselenin üstesinden gelemeyiz'' dedi.

Çelik, daha sonra panelde ''Türkiye'de Çok Partili Siyasi Hayatın Serüveni ve Sorunları'' konulu konuşma yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler