Polis aracıyla yaralı taşıyana gözaltı

Ankara’daki patlamadan sonra yaralı yaşlı bir insana yardım etmek için anahtarı üzerinde polis aracını kullanan 2 genç ‘polis aracını gasp’ suçundan gözaltına alınmış.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 22:23
Abone Ol google-news

Ankara’da gerçekleşen ve resmi rakamlara göre 99 kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye tarihinin en büyük katilamında, yaralılara yardım eden insanlar da gözaltına alındı. Yaşlı ve ağır yaralı bir insana yardım etmeye çalışırken filmleri aratmayacak bir olayın içine giren iki Halkevleri üyesi gencin hikâyesi ise oldukça ilginç.

Halkevleri üyesi Mert Kaya ve arkadaşı Devran Saçıntı, katliam günü patlamanın olduğu yere 30 metre mesafede duruyordu.

Kaya o anları “Şoku üzerimizden atarak ‘ne yapabiliriz’ diye etrafa baktık. Polisler bile kaçışıyordu, hatta bir ekip arabası yardım etmek yerine, insanlara çarparak alandan uzaklaşmaya çalışıyordu” sözleriyle anlatıyor. Kaosun ortasında kalan Kaya ve arkadaşı, alanda patlamanın etkisiyle dağılmış, camları parçalanmış 3 trafik polisi aracı gördüklerini ve bunlardan birinin kontak anahtarının üzerinde olduğunu fark ettiklerini söylüyor. Kaya ve arkadaşı yaralılara en hızlı şekilde yardım edebilmek için bir an bile düşünmeden aracı almaya karar veriyor.

‘Polis aracına koyduk’

İnsanlar can derdindeyken ambulansların bir türlü alana giremediğini söyleyen Kaya, “Ağır yaralı ve yaşlı tanımadığımız bir amca vardı, onu alıp parçalanmış ama anahtarı hâlâ üzerinde olan polis aracının içine koyduk. Arkadaşımla birlikte biz de polis aracına bindik. Aklımızda o kişiyi bir an önce hastaneye götürmek vardı” diyor. Kaya, alandan uzaklaştıkları Sıhhiye Köprüsü’nde kurulan polis barikatına kadar geldiklerini belirtiyor. Kaya, “Barikatın önünde polislerin yanında durduk ve ambulans için bağırmaya başladık” diyor. Yolun karşısında bekleyen ambulansın geldiğini ve ağır yaralı amcayı aldığını söyleyen Kaya, arkadaşı ve kendisinin de “kamu malını gasp” gerekçesiyle gözaltına alındıklarını, 5 saat tutulduklarını ve ifade verdiklerini söylüyor. Kaya ve arkadaşı hakkında bir yaralıya yardım etmelerine rağmen gasptan dava açılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon