Polis, bayram trafiği için uyarıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı'nda araç kullanacakları uyararak, sürücülerin yağışlı olan tatilde daha dikkatli olmalarını istedi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 14:33
Abone Ol google-news

Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın verdiği bilgide karayollarında bayram öncesi ve sonrasında polislerin denetimlere devam edecekler. Ancak yol güvenliğinde en önemli unsurun sürücülere düştüğünü hatırlatan emniyet yetkilileri, "Bayram nedeniyle yoğunluk yaşanacak karayollarında sürücülerin daha dikkatli olmalarını istiyoruz" dediler.

Kurban Bayramı'nda yola çıkacakların yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları gerektiğini vurgulayan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, havaların yağışlı olması nedeniyle hız ve kural ihlallerinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini hatırlattılar.

Son 5 yılın bayram tatillerini de değerlendiren emniyet yetkilileri 265'i ölümlü, 4 bin 874'ü yaralamalı olmak üzere toplam 28 günlük tatillerde 5 bin 139 kaza meydana geldiğini söylediler. Bu kazalarda 352 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren emniyet yetkilileri, "4-5 günlük olan 2005 ve 2007 yıllarındaki Kurban Bayramlarında da 122 kişi hayatını yitirdi" dediler. Aynı kazalarda son beş yılda yaralananların sayısı ise 10 bin 483 olarak bildirildi.
Emniyet yetkilileri, yola çıkacak sürücülerin mutlaka araçlarının teknik özelliklerine uygun bakımlar yaptırması gerektiğini vurgularken, "Emniyet kemerinin mutlaka takılması, yakın takip yapılmaması, ağır ve yağlı yemekler uzak durulması, uyuşturucu, alkol ve bu etkiyi oluşturabilecek şeylerden uzak durulmasının" kazaların önlenmesinde önemli etkenler olduğunu kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler