'Polis devleti olduk'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Halka zulmetmek üzerine yapılan bir eylem, polis faaliyeti olamaz" dedi.

Yayınlanma: 10.06.2013 - 16:36
Abone Ol google-news

Günaydın, 24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Demokrasi" konulu panelde, iktidarın, ülkeyi bir "polis devleti" haline dönüştürdüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhuriyeti kuran partilerine dayanaksız sözlerle saldırdığını iddia eden Günaydın, şöyle konuştu:
"30-31 Mayıs günleri, 10 milletvekili arkadaşımla Taksim Gezi Parkı'ndaydım. Yanımıza gelen bir emniyet amiri, bu yeri iki dakika içinde boşaltmamızı, çünkü bu bölgeye de biber gazı atacaklarını söyledi. Nitekim, 2 dakika sonra da bu gerçekleşti. Düşünün ki, ayakta duran 10 milletvekilinin bulunduğu bir bölgeye bile bomba atan bir polis, diğer vatandaşlara, gençlere ne yapmaz? Zaten yapıyor da... Halka zulmetmek üzerine yapılan bir eylem, polis faaliyeti olamaz."

Günaydın, yerel yönetimler yasasının kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinin bulunduğunu öne sürerek, "Bu yasanın en önemli hedefi, ülkemize başkanlık sistemini getirmektir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da büyükşehir yasasına göre köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması ve beldelerin kapatılmasının son derece yanlış olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına paralel şekilde köy mallarının da ellerinden alınması, o yerde yaşayan köylülere, 'Sen, bu köyü terk et' anlamına gelir. Köyler, mahalle statüsüne alınmakla mahalle olmuyor. Köy muhtarlarını, yetkisiz mahalle muhtarı yapmakla köyler, geriye götürülüyor. AKP iktidarı, böylece bu yerleşim yerlerini kontrolü ve vesayeti altına alarak, Ankara'dan yönetmek istiyor. Oysa demokrasi, eğer yerelde yerleşirse, ancak o zaman Türkiye sathına yükselir."

Kocaoğlu ve Günaydın'ın, izleyenlerin sorularını da yanıtlamasının ardından Belediye Başkanı Sedat Pekel, konuşmacılara plaket verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon