"Polis kalabalığa önlem almadı"

CHP MKYK Üyesi Savcı Sayan ile CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, Genel Başkanı Deniz Baykal'ın il kongresine katılmak üzere geldiği Van'da, protestolarla karşılanmasıyla ilgili güvenlik görevlilerini ve AK Parti'lileri suçladı.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 11:23
Abone Ol google-news

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Savcı Sayan, dün Beyaz Saray Düğün Salonu'nda yapılan il kongresine katılmak üzere Van'a gelen Baykal'ın havaalanında partililer tarafından coşkuyla karşılandığını belirtti.

Baykal'ın havaalanından kent merkezine hareket etmesi sırasında herhangi bir sorunun yaşanmadığını anlatan Sayan, şunları kaydetti:

''Her nedense İpekyolu Caddesi üzerinde, daha önce organize edilmiş olduğu bariz bir şekilde görünen bir grup, Genel Başkanımızın içinde bulunduğu otobüse taş ve yumurta fırlatmıştır. Genel Başkanımızın salona gireceği güzergahta kalabalığın toplandığını gören polis kalabalığı dağıtmamış ve önlem almamıştır. Aynı şekilde Genel Başkanımız, konuşmasını tamamladıktan sonra, salonda çıkıp hava alanına gitmek isterken bu grup polislerin bulunduğu yerden ikinci saldırıyı gerçekleştirmiştir.''

Olaydan sonra BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın kendilerini aradığını anlatan Sayan, ''Bekir Kaya, bizzat beni arayarak CHP otobüsüne taş atan grubun kendileriyle ilgilerinin olmadığını söylemiştir. Van Belediye Başkanı Kaya'nın açıklaması da açıkça gösteriyor ki, BDP'lilerin bu olayla uzaktan ya da yakından bir alakası yoktur. Olay bizzat AKP'liler ve Hüseyin Çelik tarafından organize edilmiştir.''

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü, yeterli tedbir almamakla suçladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler