Profesöre gözaltı şoku!

KCK'ya yönelik olarak İstanbul'da düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir profesör de bulunuyor.

Yayınlanma: 28.10.2011 - 09:57
Abone Ol google-news

Toplam gözaltı sayısının ise 100’ü bulduğu iddia ediliyor. Gözaltına alınanların 'örgüt propagandası yaptıkları' gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenilirken, polisin halen yaklaşık 100 kişi hakkında da arama kararı bulunuyor. Gözaltına alınanlar arasında BDP Ataşehir İlçe Başkanı Kemal Bilken, Medeni Demirkapu, Alaattin Güneş, Recep Karagül ile Zekiye Ayık ve soyadı öğrenilemeyen Derya isimli bir kadının olduğu iddia ediliyor.
 

Prof. Dr. Büşra Ersanlı'da gözaltına alındı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın Muğla'nın Datça İlçesi'nde gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına neden alındığı öğrenilemeyen Büşra Ersanlı, aynı zamanda BDP'nin Anayasa Komisyonu'nda yer alıyor. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AKP heyetinin 10 Ekim'de görüştüğü BDP'liler arasında Ersanlı da bulunuyordu.
 

Radikal yazarı gözaltına alınacak demişti

Öte yandan Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan, Ersanlı’nın gözaltına alınacağına ilişkin yaklaşık 20 gün önce şu satırları kaleme almıştı:

‘Zor olmuştu anlatmak, ama başarmıştık. O dayanılmaz resimler ortadan kalkmıştı. “Barış dili şiddetin araçlarını kullanarak kurulmaz, şiddeti anlamak başka, kabul etmek başkadır” demiştik. Dünyaya barışın tavizsiz perspektifinden bakan bir aktivist, bir çevirmen, bir entelektüel, bir kadın, Ayşe Berktay bile gözaltına alınabiliyor. Tek suçu BDP İstanbul il yönetiminde olmak.

Arkadan kimler gelecek? BDP’nin parti meclisi üyesi Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı mı? Yine parti meclsi üyesi Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Nazan Üstündağ mı? Bu konuda kalem oynatan gazeteciler, akademisyenler mi?’
 

Büşra Ersanlı kimdir?

İstanbul´da doğdu.. 1978´de Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü´nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Siyasal Bİlimi Bölümü´nden master ve doktora derecelerini aldı. 1990 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü´nde öğretim üyesidir. Türkiye´de milliyetçilik, tarih yazımı, Orta Asya ve Kafkasya konularında araştırmaları vardır.

41 gözaltı

TERÖR örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen ikinci operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde KCK’ya yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. İstanbul’da aralarında Ümraniye’de bulunan BDP İstanbul Siyaset Akademisi, Ümraniye BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) ilçe binası, BDP Ataşehir İlçe binası, ve kültür merkezleri olmak üzere çok sayıda işyeri ve eve baskın yapıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 41 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin arasında BDP Ataşehir İlçe Başkanı K.B’nin de bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 70’e yakın kişi hakkında gözaltına alma kararı bulunduğu için gözaltı sayısının artacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler