Rahmi Koç Müzelerine TripAdvisor'dan Ödül

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi ve Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi dünyanın en büyük seyahat sitesi TripAdvisor tarafından 'Travellers Choice 2013' ödülüne layık görüldü.

Yayınlanma: 26.06.2013 - 09:14
Abone Ol google-news

Türkiye'de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze Rahmi M. Koç Müzesi, ve Ankara’nın ilk sanayi müzesi Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi TripAdvisor tarafından “2013 Yılı Travellers Choice” ödülüne layık görüldü.

Sanayiden havacılığa, denizcilikten, askeri teknolojilere ve otomotive kadar oldukça geniş bir ilgi alanı olan, ilginç anılar ve öykülerle dolu, eğlenceli, modern ve öğretici bir yakın tarih hazinesi İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi ve Ankara’nın ilk ve tek sanayi müzesi Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi dünya genelindeki en büyük seyahat sitelerinden biri olan TripAdvisor tarafından ödüllendirildi.

Dünya genelinde yapılan misafir değerlendirmeleri sonucu belirlenen ve 5 üzerinden minimum 4,5 puan alan otel ve işletmelerin layık görüldüğü TripAdvisor ödüllerine layık görülen İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi aynı zamanda TripAdvisor'ın milyonlarca kullanıcısının oyları neticesinde belirlenen “Travellers' Choice 2013” listesinde yer aldı.

Seyahat eden gerçek kişilerden güvenilir tavsiyeler ve rezervasyon araçlarına doğrudan bağlantılar içeren zengin seyahat seçenekleri ve planlama özellikleri bulunan TripAdvisor'ın, misafir memnuniyeti anketi sonuçlarını göz önünde bulundurarak hazırladığı “2013 Yılı Travellers Choice” listesinde Ankara’nın ilk sanayi müzesi olan aynı zamanda Ankara ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili objelere koleksiyonunda yer veren Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi 90 gezilecek yerler listesinde üçüncü sırada yer alırken, Her geçen gün yeni objelerin katılımıyla daha zengin koleksiyona sahip olan İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi ise 582 gezilecek yerler listesinde dokuzuncu sırada yer aldı.

Rahmi M. Koç Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi yalnızca objeler için ziyaret edilen bir mekan olarak değil ziyaretçilerin dilediği zaman bir şeyler yemek içmek, arkadaşlarıyla sosyalleşmek için geldiği interaktif mekan olarak hizmet, Andante Dergisi Donizetti Klasik Müzik Ödülleri gibi çeşitli kültürel aktivitelere mekan sponsoru olarak destek veriyor.

 

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11.250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş; binanın restorasyonu Garanti Koza firması tarafından yapılmıştır. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker 1962 AEC Routemaster–Londra ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat Restaurant’ta yemek yiyebilir. Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-20:00. Müzeye giriş yetişkin için 12,5 TL, öğrenci için ise 6 TL’dır.

 

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Çengelhan Rahmi M Koç Müzesi Ankara’nın ilk ve tek sanayi müzesidir. Müze ulaşım, sanayi ve iletişim tarihine adanmış olmakla birlikte, koleksiyonda Ankara ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili objelere de yer verilmiştir. Ankara Kalesi’nin girişindeki ihtişamlı binada sergilenmekte olan koleksiyon, minyatür modellerden başka sandal ve arabalar gibi birebir ölçülerde objeleri de kapsamaktadır.

Müze binası evrensel cazibesi, romantik, tarihi ve keyifli atmosferiyle görülmeye değerdir: İnsanoğlunun yaratıcılığı ve çalışkanlığı ile bezenmiş, yetenekli mühendisler ve zanaatçılar tarafından yapılmış objeler muhteşem güzellikler sunmaktadır.

Müze ziyaretiniz esnasında Çengelhan Divan Brasserie veya Café’de mola vermeyi unutmayınız. Müze içerisinde konumlanmış farklı ve keyifli ambiyansı ile Çengelhan Divan Brasserie ve Café, pazartesi günleri dışında her gün geç saatlere kadar siz misafirlerimizin hizmetine açık.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler