Ramazan ayında su tüketimine dikkat

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Ramazan ayında sıcak havanın etkisiyle su kaybının fazla olacağını ve hayati tehlikenin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 19:51
Abone Ol google-news

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir temmuz ve ağutsos aylarında sıcaklığın en yüksek seviyelere ulaştığını anlattı.

Sıcak havalarda, vücudun terlemesi nedeniyle su kaybınını çok fazla olduğunu dile getiren Akdemir, "Bu nedenle vücudun su ihtiyacı, normalden 4 kat daha fazla artar. Dolayısıyla bu günlerde, güneşin en yoğun olduğu dönemde güneş altında kalınmaması gerekiyor. Sıcak altında çalışanların da buna dikkat etmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Akdemir, bu dönemde sıcaklığın tehlike unsuru oluşturduğunu vurgulayarak, "Gölgelik yerlerde vakit geçirilmeli. Aşırı sıvı kaybı ve güneşin etkisiyle vücudun dengesi bozulabilir. Su ihtiyacı da giderilemeyeceğinden hayati tehlike ortaya çıkabilir. Bol su tüketilmeli. Oruç tutan kişiler, mümkün olduğu kadar sıcak altında kalmamalı ve daha fazla su tüketmeli" şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler