Ramazan fırsatçılarına suç duyurusu

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Ramazan ayında Türkiye genelinde fırsatçılık yapan 268 iş yeri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 29.08.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

Çetkoder'den yapılan açıklamaya göre, etiket fiyatlarını durmadan değiştiren 182 işyeri ve esnaf, tüccar (alışveriş merkezi, süpermarket, market) olmak üzere toplam 268 işyeri hakkında "hileli kazanç elde etmek, iyi niyeti suiistimal etmek, güveni kötüye kullanmak, haksız kazanç elde etmek" gibi çeşitli suçlamalar ile ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Bu iş yerleri hakkında kabahatler kanunu gereğince tespit ettikleri yanlış çalışmalarından dolayı da ayrıca suç duyurusunda bulundu.

Çetkoder Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada da, "Biz Ramazan gelmeden herkese duyuru yaptık ve gelin bu fırsatçılara göz açtırmayalım dedik. Yurt geneli elimizden geldiğince bir gayret içinde olduk. Tespit edebildiğimiz bunlardır. Vatandaşın şikâyet etmesi en doğal hakkıdır. Ama lüzumsuz şikâyetler olmamalıdır. Adamdan gıcık kaptı diye şikâyet ediyorlar. Zaten kısıtlı olanaklarımız var. Bizi de lüzumsuz meşgul ediyorlar. Biz toplamda 968 iş yeri hakkında Cuma günü itibari ile 43 ilde savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonrası onların işi... Vatandaşa gelince, hak ve hukukunuzu arayın. Şikâyetten korkmayın. Ama yalan ve dolan bir şikâyet dede bulunmayın. Bu hep yasal değildir, hem vicdanen günahtır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler