'Rapor, çocuğun hayatını etkileyebilir'

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, 66-72 aylık çocuklarının okula erken başlamalarını engelleyecek bir rapor alınmasının, ilerleyen zamanlarda çocuğun hayatını etkileyebileceği öne sürdü.

Yayınlanma: 17.08.2012 - 11:45
Abone Ol google-news

TTB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, 4+4+4 sistemi ile okula başlama yaşının 72 ayın altına çekilmesinin beraberinde pek çok sorun getireceği belirtti.

Çocukları "bedenen ve zihnen gelişmemiş" diye damgalamanın ve bakanlıkların aileleri buna zorlanmasının büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken Aktan, 66-72 aylık çocuklarının okula erken başlamalarını engelleyecek bir rapor alınmasının, ilerleyen zamanlarda çocuğun hayatını etkileyebileceği söyledi. Çocuğunu erken yaşta okula göndermek istemeyen anne babaların üzerinde psikolojik baskı kurmaktan vazgeçilmesi gerektiğini savunan Aktan, şöyle konuştu: "Aylardır 4+4+4 eğitim sistemiyle okula başlama yaşının 72 ayın altına çekilmesini tartışıyoruz. Sağlık Bakanlığı, 6 Ağustos günü yayınladığı duyuru ile 66 ay ve üzeri çocuklara verilecek raporları kamu ve özel hastanelerle kısıtlıyor. Toplum mühendisliği, Sağlık Bakanlığı'nın işi değildir. Hekimlik mesleğini kendi ideolojik, politik amaçlarınıza alet etme çabanızdan vazgeçin."

'66-72 ay arası çocuklar oyun çocuğudur'

Aktan, okula erken başlamamak için rapor alan çocukların diğer arkadaşları tarafından dışlanacağını, hayatı boyunca bunu bir damga olarak taşıyacağını dile getirerek, "Bu açıklamamız, yaşları 66-72 ay arasında olan 600 bin çocuğumuza Türkiye'deki hekimlerin raporudur" dedi.
 

'Anormal olan bilimdışı biçimde okula erken başlamaya zorlamalarıdır'

"Çocuklarımızın gelişimi normaldir, anormal olan bilimdışı biçimde erken okula başlamaya zorlamalarıdır" diyen Aktan, siyasi iktidarın "dindar ve kindar nesil" yetiştirmek için, oyun çağındaki çocukları okula başlamaya zorladığını kaydetti. Siyasal iktidarın, yaptığı düzenlemenin dayanaklarını açıklayamadığını söyleyen Aktan, şunları ifade etti: "Bu karanlık zihniyet, bütün toplumu kendi gerici dünya görüşü doğrultusunda yukarıdan aşağıya şekillendiriyor; çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışıyor. 'Dindar ve kindar' bir nesil yetiştirmek için, henüz oyun çağındaki çocuklarımızı okula başlamaya zorluyor. Çocukları 'dindar ve kindar nesil' yetiştirmek, emellerine alet etmek isteyenlere karşı doktor amcaları ve teyzeleri, umudumuzun çiçeklerinin hep yanında olacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon