Referandum için Demokrasi için Birlik Platformu kuruldu... İlk etkinlik Ankara'da

Referandum kampanyasında “hayır” oyu için onlarca dernek, sendika, siyasi parti, sivil inisiyatif, ve STK birleşerek Demokrasi için Birlik Platformu’nu kurdu. “Hayır Kampanyası” nasıl örgütleneceğinin belirleneceği ilk etkinlik pazar günü ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde...

Yayınlanma: 10.02.2017 - 22:21
Abone Ol google-news

Demokrasi için Birlik Platformu; etkili bir “hayır” kampanyası örgütlemek, ‘hayır’ın stratejilerinin ve hedeflerinin ne olması gerektiğini tartışmak ve birlikte üretmek isteyen herkesi “Birlikte Hayır Diyelim” buluşmasına davet etti.

12 Şubat Pazar günü saat 14:00 - 18:00 arasında ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşecek olan ve eski AİHM yargıcı Rıza Türmen’in moderatörlüğünü yürüteceği “Hayır kampanyasının stratejisi ve hedefleri ne olmalı?” adlı forumla başlayacak etkinlik, atölye çalışmalarıyla sürecek.

‘Biz varız, buradayız!’ Demokrasi İçin Birlik Platformu, yayımladığı çağrı bildirisinde “Ortak bir hedefimiz var, sandıktan “hayır” çıkmasını istiyoruz. Yaşadığımız mahalleden başlayarak ülkenin dört bir yanında “hayır”ı çoğaltmak istiyoruz” ifadelerini kullanarak “Hayır” seferberliğine çağırdı. Ankara Örgütlenme, Anadolu Örgütlenme, Yaratıcı Tasarım ve Sosyal Medya, Kadın ve LGBT+, Esnaf ve Meslek Grupları, Hukuk ve Sandık Güvenliği, İçerik Oluşturma ve Eğitim Çalışmaları atölyelerinin destek verdiği buluşmanın amaçları arasında “Hayır çalışmaları arasında ağ kurmak ve hayır çalışmasının olmadığı yerlere ulaşmak, sandık güvenliğinden metaryal ihtiyacına kadar Anadolu’daki örgütlenmenin nasıl yapılması gerektiğinin yollarını aramak, ‘hayır’ oyu verenler arasında etkili bir iletişim ağı kurmak için yapılabilecek çalışmaları değerlendirmek” gibi maddeler yer alıyor. “80 milyon için yeni bir başlangıç” Etkinlik için hazırlanan sloganlar ise şöyle: .

Ben hiçbir şey çalmam, en fazla kapıyı çalarım diyorsan; çayı da sohbeti de çok severim, başkanlığa da ‘hayır’ derim; bir de “Hayır diyecekleri bulurum” diyorsan gel, beraber “Hayır’lara vesile işler” yapalım, birlikte hayır diyelim. .

“Hayır” deyince çok güzelsin Anadolu! Giresun’un fındığı, Rize’nin çayı, Denizli’nin horozu, Niğde’nin elması, Zonguldak’ın kömürü, Ege’nin zeytini, Mardin’in gümüşü “Hayır” demeye hazır! . Elektrik, doğal gaz faturalarının yüksek gelmesine Hayır!

Çocukların istismar edilmesine Hayır! İşsizliğe Hayır! Savaşa Hayır! OHAL'e ve KHK’lere Hayır! Hayır demek için çok sebebimiz var. Hayır’larını topla gel, konuşalım. Hayır’ı büyütelim, birlikte Hayır diyelim! . Kadın kadını dinler, neden Hayır diyoruz kulak ver...

Hayatımızın ve tüm kadınların, LGBT+ ve kız çocuklarının hayatları hakkında tüm kararları bir adamın almasını istemiyorsak birlikte ‘‘Hayır’’ diyelim! . Kısa filmler çekelim, şarkılar türküler yazalım, söyleyelim; tiyatro oyunları sahneleyelim, görseller tasarlayalım, karikatürler çizelim, meydanı boş bırakmayalım. Haydi gel, birlikte ‘Hayır’ diyelim!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler