"Rövanş duygusuyla hareket etmeyin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 'Adalet Bakanı'nı, iktidarı, hükümeti uyarıyorum. 28 Şubat'ta bir rövanş mantalitesiyle, rövanş duygularıyla hareket etmemeleri gerekiyor' dedi.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 10:48
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile partisinin Adana İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, 13 ilin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi.

Gelecekte 3. dünya savaşı çıkartılacak bir noktaya gelindiğini ifade eden Toprak, ''Türkiye'nin bu bataklığa neden girdiğini, bizim orada ne çıkarımız var anlamış değiliz. Suriye'deki insan haklarının ilerlemesini isterim, Suriye'de daha demokratik bir rejim olsun isterim, ama benim bu kadar kendi iç meselem yapılmasını hiç anlayamıyorum'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Türkiye'nin temel meseleleri varsa biz elimizi taşın altına koyalım'' dediklerini hatırlatan Toprak, şunları söyledi:

''Gelin Kürt meselesini birlikte çözelim. Ama o meselede de Sayın Başbakan, Kürt meselesini çözmek yerine kendi başkanlığının yolunu açıyor. CHP olarak böyle bir oyun içerisine girmeyiz. Biz iyi niyetle Türkiye'de Kürt meselesini çözmek için Sayın Başbakan'a katkı verdik, şartlı destek verdik, ama eğer böyle devam ederse o şartlı desteğimizi gözden geçiririz. Ben sana destek vereceğim 'Türkiye'de kan akmasan', 'Evlatlarımın cenazesi gelmesin' diyeceğim, sen onu alacaksın kendi başkanlığının yolunu açacaksın. Bu konuda CHP olarak desteğimizi gözden geçireceğimizi söylemek istiyorum.''

Umut Oran

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, Adana'nın imkanlarının yeteri kadar değerlendirilemediğini savunarak, Türkiye'de şu an bir ''usta'' sorunu olduğunu, kentin de bundan etkilendiğini kaydetti.

28 Şubat günüyle ilgili bazı iddialar olduğunu belirten Oran, şöyle konuştu:
''Öyle söyleniyor ve öyle bir korku dalgası yaratılıyor ki, (28 Şubat'ta rövanş alınacak. Medyanın, iş dünyasının, sivil toplum örgütlerinin bazı mensupları sabaha karşı evlerinden alınacak) Hükümeti uyarıyorum, yargıyı uyarıyorum, yargının dikkatini çekiyorum. Böyle bir şey olmaması gerekir. Adaletin sağlıklı, eşit bir şekilde herkes için çalışması gerekiyor. Yani bugün adaletin bir yerlerden talimat almaması gerekiyor. Sorun varsa, adalet merci, gerekli makamlar çağırırlar, davet ederler, soruştururlar, kovuştururlar. Ama masumiyet karinesi varken, suçları sabit olmadan insanlara katil gibi, terörist gibi, suçlu gibi davranmaya kimsenin hakkı yok. İktidarın da bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Yargının da bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Buradan bir kez daha Adalet Bakanı'na mesaj veriyorum. Adalet Bakanı'nı, iktidarı, hükümeti uyarıyorum. 28 Şubat'ta bir rövanş mantalitesiyle, rövanş duygularıyla hareket etmemeleri gerekiyor. Adaletin sağlıklı bir şekilde çalışmasını engellememeleri gerekiyor.''

Toprak ve Oran'ın beraberlerindeki milletvekilleriyle Adana'da sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarına ziyaretlerde bulunacakları bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler