RTÜK'ten Winnie The Pooh'a ceza!

Çocukların severek izlediği "Winnie The Pooh" adlı çizgi filmde kahramanların ellerinde bira şişeleri ve kadeh tokuşturmalarına Danıştay'dan ceza geldi. Danıştay, RTÜK'ün 2008 yılında çizgi filmi yayınlayan kanala verdiği uyarı cezasını onayladı.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 11:14
Abone Ol google-news

Çizgi filmin cezaya konu olan bölümünde sevilen karakterlerden, zıp zıp kaplan Tigger''ın doğumgünü kutlanıyor. Tigger, arkadaşlarına, "Doğumgünlerinde ne dilek dilenirse gerçekleşiyormuş" diyor ve fıstıklı sandwich ile köpüklü bira diliyor ve Tigger'ın dileği hemen gerçekleşiyor. Karakterler sevinçle ellerindeki köpüklü biraları havada tokuşturup içiyorlar.

RTÜK, söz konusu bölümde çocukları kötü etkileyen ve gereksiz değerlendirmeler yapmasını sağlayan teşvik edici mesajlar verildiğine kanaat getirdi ve kanala uyarı cezası verdi. Çizgi filmi yayınlayan kanal cezanın iptali için Danıştay'a başvurdu. Ama Danıştay, RTÜK'ü haklı buldu. "Söz konusu sahneler, gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerine olumsuz yönde etki etmektedir" diyerek RTÜK'ün uyarı cezasını onayladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler