Rus yanlıları karargahı ele geçirdi
Ukrayna'nın, Kırım'ın Sivastopol kentinde bulunan Karadeniz donanması karargahının Rus yanlısı güçlerin kontrolüne geçtiği bildirildi. Kazakistan ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının kabul edildiği referandumu tanıdı.

Rusya yanlısı eylemcilerin, Ukrayna'nın Kırım'daki Karadeniz Donanması karargahına girdikleri ve kontrolü ele geçirdikleri bildirildi.
Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde hareketlilik yaşandı.
Yüzlerce maskeli kişinin, Sivastopol kentindeki Ukrayna'ya ait Karadeniz Donanması karargah binasına sis bombası attığı ve Rus bayrağı çektiği belirtildi.
AA MUHABİRİ TARTAKLANDI
Kırım'daki gelişmeleri takip eden ve olayların yaşandığı karargah yakınlarında bulunan Anadolu Ajansı muhabiri de Rusya yanlısı maskeli kişiler tarafından tartaklandı ve tehdit edildi.
KAZAKİSTAN TANIDI
Kazakistan, ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının kabul edildiği referandumu tanıdı. AB ve ABD, referandumu tanımadığını duyurmuştu.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, referandum sonucunu, halkın iradesinin özgür ifadesi ve ulusların kendi kaderini tayin hakkının uygulanmasının manifestosu olarak değerlendirdi.

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı
-
‘Affedebileceğim bir şey değil’