Rusya Ordusu'ndan Türkiye'ye yeni suçlama

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Sergey Rudskoy, Türkiye'ye yeni suçlamalar yöneltti.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 11:57
Abone Ol google-news


Fotoğraf: Arşiv

Rusya'dan Türkiye'ye ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü General Sergey Rudskoy, Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları nedeniyle IŞİD militanlarının Türkiye'ye kuzey ve batı yönlerinden petrol sokmaya başladığını söyledi.

Saldırılar nedeniyle IŞİD militanlarının, Türkiye'ye gece geç saatlerde petrol sokabildiğini söyleyen Rudskoy, bunu yaparken de kendilerini gizlemek için sıradan kamyonlar kullanmaya başladığını söyledi.

Rudskoy'un açıklamarından satırbaşları şöyle:

* Rusya, Suriye'de militanların yerlerini belirlemek için çok katmanlı bir istihbarat sistemi kurdu.

* Suriye'deki terörist mevzilerinin koordinatları konusunda Suriye ordusundan ve vatansever muhalif güçlerden düzenli olarak bilgi alıyoruz.

* Suriyeli hükümet güçleri Rus hava güçlerinin desteğiyle Halep'te sivillerin yaşadığı beş bölgeyi teröristlerin elinden geri aldı.

* Suriye ordusu yine Rus hava güçlerinin desteğiyle Lazkiye'deki Jebel Noba Tepesi ve Kepir'de kontrolü yeniden ele geçirdi.

* Rus istihbaratı Türkiye-Irak sınırında yaklaşık 12 bin petrol tankeri tespit etti. Petrol taşıyan tırların da hâlâ Suriye-Türkiye sınırından geçiş yaptığını gözlemliyoruz. Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle militanlar, petrolü Türkiye'ye, kuzey ve batı yönlerinden gece saatlerinde götürmeye başladı. Bunu yaparken de kendilerini gizlemek için sıradan kamyonları kullanıyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler