Rusya'da 'eşcinsel' propaganda'ya gözaltı

Rusya'da "eşcinsellik propagandası" yapanlara ağır para cezası verilmesini öngören yasa tasarısını protesto eden iki eşcinsel gözaltına alındı.

Yayınlanma: 06.04.2012 - 13:02
Abone Ol google-news

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya "eşcinsellik propagandası" yapanlara ağır para cezası verilmesine yönelik yasa tasarısı sunulmuştu. Rusya'nın St. Petersburg kentinde söz konusu yasayı protesto etmek için gösteri düzenleyen iki eşcinseli polis gözaltına aldı.

NTV'nin haberine göre, "Eşcinsellik doğal" pankartı açan iki eylemciye para cezası verilmesi bekleniyor.

Rusya'nın ikinci büyük kenti olan St.Petersburg'da belediye meclisi 29 Şubat'ta aldığı bir kararla kamuya açık alanlarda "eşcinsellik propagandası" yapanlara 12 bin 800 Avro para cezası verilmesine karar vermişti.

Söz konusu ceza, Rusya'da ortalama bir çalışanın yıllık gelirinden daha fazla bir miktara denk geliyor. Tabu olarak görülen eşcinsellik Rusya'daki Ortadoks Kilisesi tarafından da "günah" ilan edilmişti. Rusya'da eşcinsellik ruhsal hastalık kategorisinden ise, 1999 yılında çıkarılmıştı.

Yasa tasarısı sunuldu

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya da St.Petersburg'daki yasa örnek alınarak bir tasarı sunulmuştu. Tasarıda ayrıca, sübyancılık (pedofili) suçlarına da 25 bin Euro kadar para cezası verilmesi isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler