Rusya'da kabinenin "en"leri açıklandı

Rusya'da Başbakan Dmitriy Medvedev hükümetinin ilk yılında kabinenin "en"leri belli oldu.

Yayınlanma: 21.05.2013 - 20:58
Abone Ol google-news

Rus medya kuruluşlarından Ria-Novosti ve İnterfax haber ajansları, Eho Moskvi Radyosu ve İzvestiya gazetesi tarafından yürütülen anket çalışmaları ve uzman görüşlerinin sonucuna göre hazırlanan listede, bakanlara, 1-24 arası puan verildi.

Listeye göre, kabinenin en etkili bakanı Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov olurken, en popüler bakan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, en verimli çalışan bakan ise Maliye Bakanı Anton Silupanov oldu.

Devlet içinde etkinlik ve nüfuz kategorisinde zirveye 12,41 puanla Şuvalov yerleşirken, ikinci sırada 12,22 puanla Şoygu, üçüncü sırada 10,71 puanla Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yer aldı.
Hükümetin en pasif bakanı olarak 3,85 puanla Uzak Doğu Gelişim Bakanı Viktor İşayev gösterildi.

Rusya'da halk arasında en popüler bakan 18,30 puanla Sergey Şoygu olurken, hemen ardından 14,62 puanla Sergey Lavrov ve 13,76 puanla İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltseva yer aldı.
Bürokratlar, milletvekilleri ve uzmanlar tarafından belirlenen "en verimli bakanlar" listesinde birinci ise 13,34 puanla Maliye Bakanı Anton Silupanov oldu.

Listeyle ilgili konuşan Medvedev, listede kabinenin çalışmalarının tam olarak yansıtılmadığını ve bu nedenle çıkan sonuçlarla mutabık olmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler