Rüya'yı böyle öldürdüler

Kendisini polis olarak tanıtan Cevher A. 15 yaşındaki kızı taciz etti. Adli Tıp ‘Ruh sağlığı bozulmadı’ raporu verdi. Evine kapanan küçük kız 10 gün sonra intihar etti. Savcılık soruşturmaya gerek görmedi.

Rüya'yı böyle öldürdüler
Abone Ol google-news
DHA
Yayınlanma: 06.01.2016 - 22:09

Antalya’da uğradığı cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son verdi. İntiharla ilgili savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Anne Habibe K. ise kızının uğradığı cinsel istismar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, geceleri çığlık atarak uyandığını, bu nedenle yaşamına son verdiğini söyledi.

Antalya Kaleiçi’nde, kendisini polis olarak tanıtan 32 yaşındaki Cevher A.P., evine götürerek küçük kızı taciz etti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 Nisan 2014’te hazırlanan raporda küçük kızın ruh sağlığının bozulduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher A.P. hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cevher A.P., geçen yıl nisan ayında tahliye edildi. Bu kişinin tekrar kendisini kaçırmasından endişe eden Rüya Duman, eve kapandı.

Mahkeme talep üzerine küçük kızın ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Rüya Duman’ın bir de Adli Tıp 6’ncı İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verdi. Geçen yıl 8 Temmuz’da Rüya Duman hakkında düzenlenen raporda, mağdurede stres bozukluğu tespit edildiği, bu tablonun ruh sağlığını etkilediği, ancak ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı belirtildi. Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra intihar etti.

 

Takipsizlik

Savcılık, maktulü intihara yönlendiren veya ölümünde kusur bulunan kimse bulunmadığı anlaşıldığından soruşturmaya gerek görmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon