Şahin, Gül'ün önerisine mesafeli

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Anamuhalefet lideri de MGK'ye girsin" önerisini değerlendirirken, "İyi niyetli yapılmış bir öneridir. Ancak Anayasa'nın 118. Maddesi kimlerin MKG'ye gireceğini anlatıyor. Bunun için Anayasa değişikliği gerekiyor. O da Meclis'in işidir" dedi.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,  İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldırım ve beraberinde 10 ülkeden gelen 30 yetim çocuğu kabulünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bugün Silopi'den gelecek olan bir grup terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye gelişinin sorulması üzerine Şahin, yapılan girişimin iyi niyetli olmasını dilediğini kaydederek, "Türkiye'nin 30 yıla yakın uğraş verdiği terörün sona ermesine yol açacak bir teşvik olmasını dilerim" dedi.

Şahin bir gazetecinin, "Silopi'den gelecek grubun Meclis'e de geleceği söyleniyor, bu konuda size gelen bir talep ya da duyum var mı?" sorusu üzerine, "Bu konuda bana herhangi bir randevu talebi ulaşmadı. Ulaştığı takdirde değerlendirmesini yaparız, kararını alırız" diye yanıtladı.
 

Anamuhalefet liderinin MGK'ye girmesi

Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Anamuhalefet lideri de MGK toplantılarına girsin" şeklindeki önerisinin hatırlatılması üzerine Şahin şöyle dedi; "Bilindiği gibi MGK toplantılarına kimlerin gireceği Anayasa'nın 118. Maddesinde yazılıdır. Eğer başka kişilerin de girmesi arzu ediliyorsa, bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın iyi niyetidir diye değerlendiriyorum. Ancak, bu değişikliğin muhatabı Meclis'tir. Yeterli çoğunluk sağlanırsa, ilgili komisyon toplanır ve Genel Kurul'a gelir."

Şahin, bugün bir gazetede yayınlanan "Meclis skandalı" ile ilgili haberlere ise daha sonra yazılı bir açıklama yapacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler