Şahin, NTV'ye konuştu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak yaptığı "Benim iktidarımdan buna ne?" şeklindeki sözlerine açıklık getirdi. Konuşmasının çarpıtıldığını söyleyen Şahin, "Türkiye uzantılarını ciddiye alıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 13:34
Abone Ol google-news

NTV’nin canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Nermin Yurteri’nin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, Antalya’da yaptığı bir konuşmada Almanya’daki Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak, “Benim iktidarımdan buna ne?” şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığın söyledi.

Adalet Bakanı Şahin, özetle şunları söyledi:

“Almanya’da Deniz Feneri davası var, muhalefet diyor ki ‘bu sizin eseriniz’. Yurtdışındaki vatandaşlar suç işlemişse faturasını niye bize kesiyorsunuz? Siyaset itam yarışı şeklinde devam ediyor. Davayla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığını ben basından öğrendim. İçerikle ilgili bilgi almam doğru olmaz.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı yazı yazdı ama elime henüz geçmedi. Savcılığın isteğine göre dosyayı isteyeceğiz. Alman Savcı’nın
‘Asıl failler Türkiye’dedir’ sözünün delilleri incelenecektir. Bu konularda hassas olmak mecburiyetindeyiz.

Türkiye’deki uzantıları ciddiye alıyoruz. Kim suç işliyorsa cezasını görmelidir. Türkiye’de bağlantı tespit edilir ve deliler ortaya konursa aynı hukuk süreci burada da devam edecek. Yargının önünü tıkamıyoruz, açıyoruz. Başbakan’ın da bizim de tepkimiz, suç varsa bizimle bağlantı kurmaya çalışmalarıdır. Deniz Baykal’ın amacı iktidar partisini yıpratmak.
"
 

Yargı kararı olmadan kimse dinleme yapamaz

Yargı kararıyla iletişim imkanlarının izlenmesi tedirginliklere yol açıyor. Bu kararları verenlerin daha titiz davranması gerekiyor. Yargı kararı olmadan hiçbir kurum hiçbir yurttaşı dinleyemez. Muhalefet böyle bir durumu bize bildirirse üzerine gideriz.  Benim telefonlarımın dinlendiğine dair bir kaygım yok. Ben rahatım. Vatandaşın da rahat olmasını istiyorum.
 

18 yasayı çıkartmamız gerek

Bakan Şahin, "Türk Ticaret Kanunu’nda değişikler yapacağız. 16 yeni kanunu yasalaştırmayı planlıyoruz. Borçlar Kanunu da sırada bekliyor. 18 yasayı 2010 yılına kadar çıkartmamız gerekiyor." dedi.
 

 Af gündemde yok

 Şahin: "Af gündemimizde yok. 221. madde ile ilgili değişiklik çalışması yapılmadı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler