Samandağ'da CHP’li başkana yumruklu saldırı

Samandağ Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Mithat Nehir, dün öğle sasatlerinde kentin Tomruksuyu Mahallesinde yumruklu saldırıya uğradı. Belediye başkanı Nehir, hastaneden darp raporu alırken, saldırıyı düzenleyen Selahattin Akar da gözaltına alındı.

Yayınlanma: 17.06.2018 - 15:33
Abone Ol google-news

Saldırıya ilişkin gazetemize konuşan Nehir, yumruklu saldırının hukuka uygun olmayan bir imar girişimine karşı belediyenin yaptığı müdahale üzerine olduğunu söyleyerek, “İmarla ilgili haksız, hukuksuz talebi olan bir vatandaş, belediye ekiplerinin rıza göstermediği bir imar konusunda bize karşı bir öfke biriktirmiş ve ilk karşılaşmada yumruklu saldırıda bulundu. Birkaç daha vurdu ve olay yerinden kaçtı. Üzgünüz, ama kamu hukukunu yok sayacak olanlara, saymak isteyenlere, bunları fırsatlara çevirmek isteyenlere izin ve fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Samandağ Devlet Hastanesi’nden verilen raporda, vücutta acı veren bir sebep olduğu ifade edilerek, “Yapılan muayenede şuuru açık, oryante, kooperee, fiziki sol çene bölgesinde künt trawmaya bağlı ödem, hareket kısıtlılığ mevcut, çekilen çene grifisinde herhangi bir fraktüre rastlanılmamıştır” denildi.

CHP’den açıklama

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün,“Samandağ Belediye Başkanımız Mithat Nehir’e, Tomruksuyu Mahallesi’nde bugün bayram namazı sonrası yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Mithat Nehir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. CHP yönetimi olarak, başkanımıza yapılan bu çirkin ve menfur saldırının her alanda takipçisi olacağız. Karanlık rantiyeci odakların şiddet aracılığıyla kirli emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Partimizin toplumcu ve halkçı ilkelerini cesaretle savunan, tehditlere rağmen kişi ve gruplara değil topluma hizmet veren Mithat Başkan yalnız değildir. CHP ailesi olarak başkanımızın yanında olduğumuzu deklare ediyoruz” ifadeleriyle saldırıyı kınadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler