Şamil Tayyar'ın skandal tweetine çok sert yanıt: Büyükelçilik önce paylaştı, sonra sildi!

Şamil Tayyar'ın Fenerbahçe'nin Rus takımı CSKA Moskova ile oynadığı basketbol maçının ardından attığı skandal tweete Rusya'dan sert yanıt geldi. Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından gönderilen mesaj, kısa süre sonra sayfadan kaldırıldı.

Yayınlanma: 16.05.2016 - 08:31
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin Euroleague finalinde Rus takımı CSKA Moskova'ya yenilmesinin ardından AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, skandal bir tweet atmıştı. Tayyar, basketbol maçının ardından Twitter'daki hesabından, "İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor!" diye yazdı.

TAYYAR'DAN GERİ ADIM: ESPİRİ YAPMIŞ!

Tayyar tweetinin ardından gelen sert tepkiler üzerine geri adım atarak bir açıklama yaptı. "Rus uçağının düşürülmesini yanlış bulan birisi olarak ikinci yanlışı neden savunayım? Düzey buysa artık "espiri, şaka" diye dipnot düşeceğim. Rus haber ajansı aradı, ülkelerinde kamuouy kaynıyormuş" diye yazan Tayyar, "Votkalı kafayla okuyunca espri, füze olmuş. Espri kardeşim, espri" ifadelerini kullandı.



RUSYA'DAN SERT TEPKİ: YETENEK BOŞA GİDİYOR

Tayyar'ın büyük tepki toplayan sözleri için bir açıklama da Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden geldi. Elçiliğin resmi Twitter hesabından Tayyar'ın sözleri paylaşılarak "Bakın ne güzel komedyen yeteneği boşa gidiyor!" açıklaması yapıldı. Elçiliğin resmi hesabından yapılan bu açıklama kısa bir süre sonra sayfadan kaldırıldı.

Elçilik, "Meğer espiriymiş" şeklindeki tweetini ise sayfasından kaldırmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler