Samsun'da tekne faciası: 3 ölü, 4 kişi aranıyor

Samsun'un Bafra İlçesi'nde gölde balık avlayanların teknesi fırtınada alabora oldu, 3 kişinin cesedi bulundu, 4 kişi ise aranıyor.

Yayınlanma: 11.01.2015 - 14:23
Abone Ol google-news

 
Olay bu sabah Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'nde meydana geldi. 5 balıkçı olumsuz hava şartlarına rağmen iki çocukla birlikte balık avlamak için tekne ile göle açıldı. Deniz kenarına yakın bir bölgede bulunan gölde şiddetli fırtına nedeniyle tekne alabora oldu. Olay sonrasında bölgeye gelen jandarma ve itfaiye ekiplerinin gölde yaptığı arama sonucunda 1 balıkçının cesedine ulaşıldı. Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bölgede kayıp 6 kişinin bulunması için çalışma başlattı.

Olay yerine giden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Tekne ile balık avlamak için 7 kişi göle açılmışlar. Ancak dönüşte tekne alabora olmuş. Şuan ekiplerimiz bölgeye intikal etti ve kayıp kişilerin bulunması için çalışmaları sürdürüyorlar" dedi.

Bafra Belediye Başkanı AKP'li Zihni Şahin "Bir kişinin cesedine ulaşıldı. Yanlarına iki de çocuk alıp balık avlamak için açılmışlar. Maalesef bu acı olay meydana geldi. Balık avlamaya gitmemeleri konusunda kendilerini uyarmışlar ama maalesef dinlememişler. Fırtına nedeniyle de tekneleri alabora olmuş. Ekiplerin çalışması sürüyor" diye konuştu.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy Mevkii'ndeki Gıcı Gölü'nde bir balıkçı teknesinin alabora olması sonucu 7 kişi sularda kayboldu. 30 yaşındaki Dursun Namlı'nın csedine ulaşılırken Bilgin Namlı (15), Yunus Emre Erol (20), Muharrem Türkmen (37), Niyazi Türkmen (30), Yunus Semiz (38) ve Mehmet Ali Semiz'e (35) ulaşma çalışmalarına devam ediliyor. Dursun Namlı'nın cesedi otopsi yapılması içih Bafra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'nde 7 genç, balık tutmak için bu fırtınada göle açıldığını söyleyerek, "Burası denize çok yakın bir bölge. Bu fırtınalı günde arkadaşlarımız balığa çıkmışlar. Maalesef üzücü haberi aldık. Bir arkadaşımızın cesedi çıkarılarak morga kaldırıldı. 6'sı için jandarma, polis ve AFAD ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Dalgıçlarımız bölgede. Allah ailelerine sabır versin" dedi.

Öte yandan haberi alan 7 kişinin aile fertleri ve yakınları olay yerine akın etti. Gözyaşları içerisinde arama kurtarma çalışmalarını izleyen aileler sinir krizi geçirdi. Bafra'nın Sarıçevre, Bakırpınar, Çatak Köyü'ndan arkadaş olan 7 kişinin, hobi olarak balıkçılıkla uğraştıkları belirtildi.

Öte yandan kaybolanlardan, Bafra Nafız Kurt Devlet Hastanesi'nde çalışan Yunus Semiz'in 16 saat önce Facebook'taki sayfasında "Ölüm güzel olmasaydı, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ölmezdi" fotoğrafını paylaşıp, "Bence çok doğru" yazdığı görüldü.

2 KİŞİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI

Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'nde Dursun Namlı'ya ait 6 metrelik balıkçı teknesinin alabora olması sonucu suda kaybolan 6 kişeden 30 yaşındaki Niyazi Türkmen ve 37 yaşındaki Muharrem Türkmen'in cesetlerine ulaşıldı. Jandarma, polis ve AFAD ekiplerinin bölgede yaptığı arama kurtarma çalışmaları sonucu ilçenin Çatak Köyü'nde oturan ve çiftçilik yapan Niyazi ile Muharrem Türkmen'in akraba oldukları, 2'şer çocuk babası oldukları belirtildi. Balıkadamlar tarafından sudan çıkarılan cesetler Bafra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına bugünlük ara verildi. Aileler, çalışmalara ara verilmesine tepki göstererek devam edilmesini istedi. Sinir krizi geçiren aileleri yanlarında bulunan komşuları ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

 

<video:182853>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler