"Sanayi üretimi istikrar kazanmadı"

İstanbul Sanayi Odası başkanı Küçük, Kasım sanayi üretim rakamlarında, hem yıllık, hem aylık bazda beklenmedik düşüş oranları ile karşılaşıldığını, bu durumun sanayi üretiminin istikrar kazanmadığını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2010 - 15:25
Abone Ol google-news

2009 yılı Kasım ayı sanayi üretim rakamlarının değerlendirilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan İSO Başkanı Tanıl Küçük, takvim ve mevsim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin de aynı gün içinde açıklanmasının olumlu olduğunu söyledi. Bu endeksin de zikzaklı seyir izleyerek, üretimdeki istikrarsızlığı teyit eder nitelikte olduğunu savunan Küçük, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Aralık ayında daha olumlu bir sonuçla karşılaşabiliriz. Ancak, Ekim ayında da söylediğimiz gibi, gelecek nispeten olumlu sonuçlarla, aşırı iyimserliğe kapılmak, sanayide işler düzeldi havasına girmek yanlış olacaktır. Önümüzdeki tablo, üretimde toparlanmanın zaman alacağına işaret etmektedir. Üretimde iyileşme kendi gidişine bırakılmamalı, mutlaka destek verilmelidir. Şunu hatırlatmalıyız ki, altı aylık bir süre için uygulanan ÖTV ve KDV indirimleri hiç olmazsa 2009 son çeyrekte de devam ettirilebilseydi, bu olumsuz tablo muhtemelen karşımıza çıkmayacaktı. Eğer, vergi indirimleri tercih edilmiyorsa, iç pazarı canlandırmak ve ihracatı desteklemek üzere mutlaka alternatif yöntemlerin gündeme gelmesi gerekmektedir." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler