'Şantajla bir ülkenin anayasası değişmez'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 12.02.2013 - 11:44
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

- Dün Hatay'dan acı bir haber aldık. Sayın Hurşit Güneş'i görevlendirdim. Orada olayın ayrıntılatın öğrenmeye çalışıyor. Olayın olduğu yerle ilgili kamera kayıtları var. İzlemek için başvurdu. Önce tamam dediler sonra göstermediler.

- Bakanlar gidip izliyor bizim milletvekilimize neden yasak. Siz çifte standart yapıyorsunuz.

- Orada bir bomba patladıysa onun sorumluluğu senin sırtında. Uçak işine dönmesin sakın uçağın düşürüldüğünü de başka yerlerden öğrendik.

- Cilvegözü sınır kapısı Türkiye tarafından kapatıldı dediler. Madem kapatıldı nereden geliyor bunlar.

-Yabancı bir gazeteci Hatay'da nasıl bomba yapılıyor gösterdi.

- Şimdi sormamız gereken soru şu bu bomba olayını Türkiye Cumhuriyetine tatmin edecek şekilde açıklayacakmısınız.

- Suriye olayında biz ne o tarafta ne bu taraftayız. Biz Suriye halkının yanındayız. Suriyeliler birbirlerine silah çekmemeli.

 

'Şantajla bir ülkenin anayasası değişmez'

- Seçimlerden önce CHP olarak özgür bir anayaya sahip olmasunı dile getirdik. Baskılardan arındıran bir anayasa. Atatürk'ün vasiyetine uygun olacak bir anayasayı dile getirdik. Seçimler bitti bize dediler ki siz özgürlükçü anayasa istiyordunuz dimi hadi uzlaşma komisyonu kuralım dediler.

- Şimdi geldiğimiz noktaya bakın görüşmeler devam ediyor;

-Bu görüşmeler her siyasi partinin Türkiye'ye nasıl baktığını göstermek açısından çok önemli. Demokrasiye nasıl bakıyoruz. Bunu herkes koyduğu önerilerle kendisini gösterdi.

- Biz CHP olarak anayasa değişiklikleri konusunda söylediklerimizn arkasında durduk. Şimdi bazı önemli düzenlemelerde var. Örneğin, torba konununu kaldırıyoruz.

- Birden bire itiraz ya Marta kadar bitirin ya da biz kendi anayasamızı yapacağız.

- Şantajla bir ülkenin anayasası değişmez. Hiç bir şantaj hiç bir CHP'li için geçerli değildir. Görüşmelere devam ediyor. Başbaknlık sistemi getireceğiz. Arkadaşlar gayet haklı olarak soruyorlar biz masaya parlemento sistemini güçlendirmek için. Getirirseniz kusura bakmayın biz bunu görüşmeyiz.

- Başkanlık sistemi neden istiyor Cumhurbaşkanı olunca yetkileri kalmayacak diye. Ne yaparlarsa yapsınlar. Rejimi değiştirmek için vereceğiniz önergi CHP olduğu sürece Meclis'ten geçemez.

- Demokrasi benim için ayak bağı demişti. Bu diyen kişi bütün yetkileri kendi üzerinde toplamak istiyor. Bir tek CHP'li kalana kadar asla düşüncelerimziden ödün vermeyeceğiz. Onurumuzla mücadele edeceğiz.

- Bu ülkenin Meclis'i kanla gözyaşı ile kuruldu. Demokrasinin kabesi.

- Demokrai rakamlarla ölçülmez. Dünyanın düz olduğunu milyonlar kabule diyordu. Sonra bir kişi çıktı ve artık düz olduğunu kimse kabul etmedi. Demokrasi gelişiyor.

- Samimi söylüyorum bu anlayışa sahip olanları değil AB Şangay'a bile almazlar.

- Katar, Suudi Arabistan Türkiye bir üçlü yapsınlar. Birazda zorlarsa Erdoğan lider olur. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bize çok büyük görevler düşüyor. Bu ülkede yaşayan herkesin sorumlulukları var.

- Yapay gündem belirleyerek başbakanlığını sürdürüyor. Bunun üzerinde bütün aydınların durması lazım. Ben gündem belirlerim halkın gündemini çalarım.

- Sanal gündemi halkın gündemi yapmaya çalışan bir medya var. Medya halkın gözü kulağı olmak zorundadır. İktidarın gözü kulağı anca totliter rejimlerde olur. Köşe yazarları daha yürekli olamk zorundalar.

 

Halkın gündemi nedir? Ayşe hanım teyze?

2013'ün Ocak ayını geride bıraktık. Enflasyon rakamları acaba mutfakta durum nedir. Ayşe Hnaım başladı yemek pişirmeye önce soğan doğradı ve düşündü 1 ayda gelen zam yüzde 32. Sonra bir kaç ta sivri biber doğruyum dedi ona gelen zam yüzde 46. Bir kaç tane de domates ona gelen zam ise yüzde 51 buçuk.

- Bunlar medyanın gündeminde yok. Cesurlara ihtiyacımız var. Hadi biraz da su ilave etse yüzde 4.2 suya gelen zam bu AKP yemeğidir, tadı tuzu olur mu?

- Ayşe Hanım teyzenin tepki göstermesini bekliyorum. Türkiye'yi güllük gülistanlık göstermekte nereden çıktı. Ben Ayşe Hanım teyze kötü yemek yapıyor demiyorum ama Ayşe Hanım teyzenin itiraz etmesi lazım. Kocasına sorması lazım 'senin maaşın ne kadar arttı' diye.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler