Saray filosu gizli uçuyor

Cumhurbaşkanlığı, hava araçları filosunun kaç kere uçuş yaptığını kamuoyundan sakladı.

Yayınlanma: 17.10.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

 

Saray, devlet hava araçları filosunun 2017 yılında ve 2018 yılının ilk 9 ayında kaç kere uçuş yapıldığını, bu uçuşların kimler tarafından nerelere yapıldığını, toplam kaç saatlik uçuş yaptı gizledi. CHP’li Murat Bakan’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na yapıtğı bilgi edinme başvurusuna “güvenlik” gerekçesiyle yanıt verilmedi, sadece “tasarruf ilkelerine riayet ediyoruz” denildi. Böylece Saray; Katar’tan hibe edildiği açıklananın da aralarında bulunduğu süper lüks “uçan Saray”ların üstünü örtmüş oldu. Başbakanlık şeffaftı Başbakanlık; devlet uçaklarını kontrolü altında tutarken 2015 ve 2016 yıllarına ait faaliyet raporlarında şeffaf bir tutum sergilemişti. 2015 raporunda 11 uçağın, 2016 yılında ise 11 uçak ve 3 helikopterin filoda olduğu bildirilmişti.

2016 raporunda ayrıca devlet hava araçlarının bir yılda toplam 2 bin 62 saat 21 dakika, 3 helikopterin ise toplam 485 saat 30 dakika uçuş yaptığı bilgisine de yer verilmişti. CHP İzmir milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bilgi edinme hakkından faydalanarak, konu ile ilgili soru yöneltti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltilen sorulara gelen yanıtta; “Sorularınıza ilişkin idarece yapılan iş ve işlemler mevzuata ve tasarruf ilkelerine riayet edilerek gerçekleştirilmektedir” denildi. Ancak yanıtta, “Bununla birlikte güvenlik sebebiyle bu tür bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması mümkün olmamaktadır” ifadelerinin kullanılması da dikkat çekti. Böylece Cumhurbaşkanlığı; Katar’dan hibe edildiği belirtilen süper lüks uçakla birlikte 16 hava aracının üstüne sır perdesini de örtmüş oldu.

Başbakanlık şeffaftı

Başbakanlık; devlet uçaklarını kontrolü altında tutarken 2015 ve 2016 yıllarına ait faaliyet raporlarında şeffaf bir tutum sergilemişti. 2015 raporunda 11 uçağın, 2016 yılında ise 11 uçak ve 3 helikopterin filoda olduğu bildirilmişti. 2016 raporunda ayrıca devlet hava araçlarının bir yılda toplam 2 bin 62 saat 21 dakika, 3 helikopterin ise toplam 485 saat 30 dakika uçuş yaptığı bilgisine de yer verilmişti.

CHP İzmir milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bilgi edinme hakkından faydalanarak, konu ile ilgili soru yöneltti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltilen sorulara gelen yanıtta; “Sorularınıza ilişkin idarece yapılan iş ve işlemler mevzuata ve tasarruf ilkelerine riayet edilerek gerçekleştirilmektedir” denildi. Ancak yanıtta, “Bununla birlikte güvenlik sebebiyle bu tür bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması mümkün olmamaktadır” ifadelerinin kullanılması da dikkat çekti. Böylece Cumhurbaşkanlığı; Katar’dan hibe edildiği belirtilen süper lüks uçakla birlikte 16 hava aracının üstüne sır perdesini de örtmüş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler