Saraybosna Film Festivali sona erdi

23. Saraybosna Film Festivali cumartesi gecesi ödül töreniyle sona erdi. ‘Mr. Gay Syria’ filmiyle Ayşe Toprak, İnsan Hakları Ödülü’ne layık bulundu.

Yayınlanma: 19.08.2017 - 22:28
Abone Ol google-news

11-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 23. Saraybosna Film Festivali sona erdi. Cumartesi gecesi düzenlenen kapanış ve ödül töreninde En İyi Film Ödülü Ana Urushadze’nin “Scary Mother” adlı filmine gitti. Başkanlığını Meksikalı yönetmen, senarist ve yapımcı Michel Franco’nun üstlendiği ve aralarında Melisa Sözen’in de bulunduğu jüri En İyi Yönetmen ödülünü ise “Meda or the Not So Bright of Things” filminin yönetmeni Rumen sinemacı Emanuel Parvu’ya verdi. Aynı filmdeki rolüyle Şerban Pavlu En İyi Erkek Oyuncu seçilirken, En İyi Kadın Oyuncu ödülü “Daybreak” ile Ornela Kapetani’ye gitti.

Oyuncu John Cleese ve yönetmen Oliver Stone’a onur ödüllerinin verildiği festivalin belgesel yarışma bölümünde Ayşe Toprak imzalı “Mr. Gay Syria” İnsan Hakları ödülüne layık bulundu. Daha önce de Torino’daki Lovers Film Festivali’nde özel mansiyon kazanan film Türkiye’deki iki eşcinsel Suriyeli mültecinin hayatlarına odaklanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler