Sarkozy, Peres ile görüştü
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Orta Doğu barış görüşmelerinin tekrar başlatılması için girişimlerde bulunulması çağrısı yaptı.

Sarkozy, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ile öğlen çalışma yemeğinde bir araya geldi. ''Artık daha fazla zaman kaybetmek anlamsız'' ifadesini kullanan Sarkozy, ''Barışın aktörlerinin, müzakerelerin başlaması için artık inisiyatif almaları gerekir. Barıştan başka önümüzde seçenek yok'' dedi.
Fransa'nın İsrail'in müttefiki olduğunu ve bu ülkenin güvenlik ve savunmasına büyük önem verdiğini ifade eden Sarkozy, Fransa'nın demokratik, modern, yaşayabilir bir Filistin devletinin kurulması için görüşmelerin başlamasından yana olduğunu ifade etti.
İsrail Cumhurbaşkanı Perez ise, barış müzakerelerinin başlaması için ortada önemli bir şans olduğunu söyledi. Perez, Sarkozy'den görüşmelerin başlaması için inisiyatif almasını istediğini de sözlerine ekledi.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!