Sarkozy'ye soruşturma muhalefeti kızdırdı

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, 2007'deki seçim kampanyası sırasında ünlü bir kozmetik şirketinin 90 yaşındaki sahibi Liliane Bettencourt'un "acziyetinden yararlanarak çıkar sağlamak" suçundan soruşturma açılması, ana muhalefet partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) yönetimini kızdırdı.

Yayınlanma: 22.03.2013 - 14:34
Abone Ol google-news

UMP yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, yargıya sert eleştirilerde bulunurken, ''Sarkozy ile tam dayanışma mesajı'' verdiler.

UMP lideri Jean-François Cope, France 2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ''adli soruşturma açılma nedenini anlamakta güçlük çektiğini'' söyledi.

Sarkozy ile dün bir telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Cope, ''kendisi de neden bu tür bir soruşturma açıldığını anlamakta zorluk çekiyor'' ifadesini kullandı.

Sarkzoy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Henri Guaino, ''yargı kararını komik, saçma ve hukuk kurullarına aykırı bulduğunu'' dile getirdi.

Yine Sarkozy döneminde önce Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri daha sonra İçişleri Bakanı olan Claude Gueant, yargı kararını ''yüz kızartıcı'' olarak niteledi.

Seçim kampanyası sırasında "usulsüz yardım" aldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Sarkozy'nin dün gece ifadesi alınmıştı.

Bordeaux Mahkemesi'ne gizlice gelen ve gece geç saatlerde ayrılan Sarkozy, sık sık Bettencourt'un evine geldiği iddiasıyla evde görevli dört çalışan ile yüzleştirilmişti.
Soruşturma kararını eleştiren Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog, yapılan işlemin "tutarsız" ve "hukuksuz" olduğunu savunarak, iptal için Bordeaux Temyiz Mahkemesi'ne başvuracaklarını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler