Sarrazin: İnandığım için SPD'ye üye oldum

Alman Merkez Bankası'ndan istifa eden, Sosyal Demokrat Parti'den ihracı istenen ve Müslümanları eleştirmesi ile gündemde olan Thilo Sarrazin, SPD'ye olan inancında birşeyin değişmediğini ifade etti.

Yayınlanma: 14.09.2010 - 11:32
Abone Ol google-news

Thilo Sarrazin, Bild gazetesine verdiği röportajda, SPD'nin kendisi hakkında ihraç kararı aldığını hatırlatarak, neden istifa etmediği yönündeki bir soruya karşılık, "İnandığım için SPD'ye üye oldum ve bunda birşey değişmedi" ifadesini kullandı.

Kendisine yönelik iftira kampanyası yapıldığını savunan Sarrazin, Merkez Bankası'ndan istifa etmesi ve bin avro daha fazla emeklilik parası alması konusunda da, bu anlaşmanın gizli olduğunu ve gizliliği kendisinin değil başkalarının bozduğunu kaydetti.

Sarrazin, SPD Berlin Eyalet Teşkilatı tarafından nasıl bir tepki aldığı yönündeki soruya karşılık da, dostlarının ve tanıdıklarının kendisi ile konuştuğunu, yönetimin ise tümü ile suskun kaldığını ifade etti.Partinin Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı Michael Müller'in 25 Ağustos'ta kendisine bir mektup yazarak, SPD'den istifa etmesini istediğini belirten Sarrazin, bunun kitabın henüz satışa çıkmadığı dönemde olduğunu, Müller'e kitabı okuduktan sonra içeriği konusunda görüşebilecekleri şeklinde bir cevap yazdığını, ancak Müller ile daha sonra görüşmediklerini kaydetti.

SPD'den ihracı sürecinde Hamburg eyaletinin eski Başbakanı Klaus von Dohnanyi'nin kendisini savunacağını belirten Sarrazin, "SPD'den, kitabımda nerede partiye zarar verdiğim konusuyla ilgili göndereceği yazıyı bekliyorum" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler