Savcı Gök'ün avukatı ek süre istedi

İzmir'de Cumhuriyet başsavcı vekillerinden Yaşar Özer Bölükbaşı'nın Cumhuriyet Savcısı Murat Gök aleyhine 10 bin lira manevi tazminat istemiyle açtığı davanın duruşmasında Gök'ün avukatı, delil ve tanık bildirmek için ek süre istedi.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 11:56
Abone Ol google-news

İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün avukatı Sedef Şit, müvekkilinin Samsun'a atandığını, bu nedenle verilen sürede delil ve tanık bildirmediklerini belirterek, yeni süre istedi. Talebi uygun bulan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, avukatlar ile İzmir Adliyesinde görev yapan bazı hakimlere yönelik rüşvet iddialarıyla ilgili düzenlenen ''Yengeç 1-2'' ismi verilen operasyona ilişkin hazırladığı iddianamede, Başsavcı Vekili Yaşar Bölükbaşı'nın bir avukatla yaptığı görüşmelere yer vermişti.

Bu görüşmelerde avukat, Bölükbaşı'ndan Buca Cezaevinde tutuklu bir kişinin kadın arkadaşına görüş izni verilmesini talep ediyordu.

Bölükbaşı, sanık olmadığı halde iddianamede ismine ''haksız ve hukuka aykırı şekilde'' yer verildiğini öne sürerek, Murat Gök aleyhinde 10 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler