Savcıdan skandal karar

Çocuk kendiliğinden düşmüş, polis tekmesi ile ilgisi yokmuş.

Yayınlanma: 12.07.2014 - 00:33
Abone Ol google-news

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de 2010 yılında rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eyleminde 6 haftalık bebeğini polisin karnına ve beline tekme atması sonucu düşüren E.Ö’nün şikâyetine savcılık takipsizlik kararı verdi. 4 yılın sonra verilen kararda, olay öncesi gebeliğin sağlıklı olduğuna dair herhangi bir tıbbi belgenin olmadığı belirtilerek, travma ile söz konusu düşük arasında illiyet bağı kurulmasının tıbben mümkün olmadığı kaydedildi. E.Ö’nün avukatı Gülizar Tuncer,takipsizlik kararına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında, E.Ö’nün 4 Aralık 2010 tarihinde YÖK’ün yeniden yapılanmasına ilişkin toplantıyı protesto etmek amacıyla Dolmabahçe Meydanı’nda toplanan grup içerisinde iken polisin biber gazı, cop ve tekmelerle gruba müdahale ettiği kaydedildi. E.Ö’nün hamile olduğunu söylemesine karşın karnına ve sırtına vurulduğunun anımsatıldığı kararda, hastaneye kaldırılan E.Ö’nün aldığı darbeler sonucu 5 haftalık bebeğinin düşürdüğünü belirttiği kaydedildi.

E.Ö’nün olaydan hemen sonra aynı gün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan doktor raporunda darp cebir izinin bulunmadığı kaydedildi. Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu da 25 Temmuz 2012 tarihli raporunda “iddia edilen travma ile düşük arasından illiyet bağı kurulmasının tıbben mümkün olmadığı” şeklinde görüş açıkladı. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’nın 23 Mayıs 2012 tarihli raporunda ise E.Ö’nün maruz kaldığı travmanın erken gebelik kaybına, çocuğun düşmesine yol açtığı belirtildi. İki rapor arasındaki çelişki üzerine görüşü sorulan Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu ise 20 Mart 2014 tarihli raporunda mevcut bulgularla gebeliğin kendinden kaynaklanan bir nedene bağlı olarak bozulduğu anlatıldı. Raporda, olay öncesi gebeliğin sağlıklı olduğuna dair herhangi bir tıbbi belgenin olmadığı aktarılarak “Başvuru sonrası yapılan iki muayenede bozulmuş ve ölü gebeliğin tespit edilmiş olması iddia edilen travma ile söz konusu düşük arasında illiyet bağı kurulmasının tıbben mümkün görülmediğine” oybirliği ile görüş bildirildiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler