SBS'de yanlış soru iddiası

Nevşehir'de bir kişi, SBS 7. sınıf yabancı dil testindeki bir sorunun yanlış olduğunu iddia ederek Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi tarih öğretmeni Derya Uçar, bu yıl SBS'ye giren Özel Altınyıldız İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi kızı Bikem Uçar'ın sonuçlarını incelerken 7. sınıf yabancı dil bölümüne ait A kitapçığındaki 9 numaralı sorunun yanlış olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Derya Uçar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak sorunun yanlış olduğunu bildirdiklerini kaydetti. Bikem Uçar da soruda mantık hatası olduğunu iddia etti. Sorudaki yanlışlığın düzeltilmesi gerektiğini belirten Uçar, şunları söyledi:

''O soruda bir resim vardı. Resimde yolun bir tarafında bekleyen bir çocuk, diğer tarafta da trafik ışığı vardı. Trafik ışığının üzerinde de üç ışık vardı, yani bunlar kırmızı, sarı ve yeşil ışığı temsil ediyor. Soruda kırmızı ışığın yandığı belirtilerek bize çocuğun ne yapması gerektiği soruluyordu. Bu duruma göre bekleyen çocuk, kırmızı ışık olduğu için geçmemeli. Ancak yayalar için hazırlanan trafik ışıklarında kırmızı, sarı ve yeşil değil sadece kırmızı ve yeşil ışık olur. Bu durumda, 3 renkli trafik ışığının yayaya değil araca yandığı ve resimdeki çocuğun geçmesi gerektiği zannediliyor. Soruda yayalar için iki ışık değil üç ışık olduğu için yanılgıya yol açıyor.''

Bikem Uçar'ın gittiği dershanenin sosyal bilimler öğretmeni Perihan Çıtak da öğrencisine destek verdi.

Öğrencisinin çok başarılı olduğunu ve sınavda sadece 3 yanlış yaptığını belirten Çıtak, soruda yayanın ne yapması gerektiği sorulurken trafik lambasının yaya değil araca anlatıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin dilekçeyi kabul ettiği ve ÖSYM Başkanlığına ulaştıracaklarını söylediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon