Seçil Erel'den 'Yalnız An'

Seçil Erel'in 'Yalnız An' adlı resim sergisi 11 Aralık'a dek Ankara Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi ‘nde sanatseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 27.11.2009 - 14:28
Abone Ol google-news

Seçil Erel’in yaşamın değişkenliğini vurgulayarak hafızaları silmeye çalışan sistem karşısında oluşturduğu izleri “Yalnız An” sergisinde bir araya geliyor. Seçil Erel, çalışmalarını şu sözlerle tanımlıyor: "Şimdi değişkendir. Şimdi, geçmiş ve gelecek arasında bir değişkendir. Zaman kavramının şimdi ile olan ilişkisi mekanları da etkiler. Mekan ve zamanla birlikte “ben” de değişir, sabit kalamaz. Ancak bu süreçte yitirdiklerini hafızada biriktirmeye devam eder. Her oluşum, aklı (bireyi) yeni yalnızlıklara sürüklerken hafıza da düşünmeye yönlendirir. İnsanın yaşamla ilişkisini sağlayan temel bir yapı olarak bellek, kendini zaman ve mekanla var eder; bir yandan da kendisini yok saymaya alışkın sisteme karşı da var olmaya niyet eder." Sergi, sanatçının 2008 ve 2009 yıllarında yaptığı resimlerden oluşuyor.

“Yalnız An”, lisans ve yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nde tamamlamış ve çalışmalarını İstanbul Moda’daki atölyesinde sürdüren Seçil Erel’in 3. kişisel sergisi. Erel, An kavramını zamanın sürekliliğini belirleyen diyagonal, düşey ve yatay çizgisel geçişler ile yansıtırken Yalnız kavramını ise sınırsız boşluk olarak ele alıyor. Birey, zaman ve mekanın değişen döngüsüne yoğunlaşan Erel, hafıza boşlukları ve boyutlarını farklı malzemeler kullanarak resme aktarıyor. Sanatçı, resimlerindeki mekan hissi uyandıran konstrüksiyonları ise, zamanın geçiciliğini sabitlemek adına oluşturulan soyut mekanlar olarak tanımlıyor. Sanatçı gözünde özdeş kavramlar olan; Yalnızlık-hiçlik, Hiçlik-yaşam-zaman, Zaman-ölüm resimlerde katmanlarla algılanıyor. Sanatçı, tuval üzerine karışık malzemeler kullandığı resimlerinde Sistem, Değişken Zaman, Yalnız An ve Mekan başlıklarını taşıyan serileri bir araya getiriyor.  Geri Dönüşüm serisinde ise, resim yaparken kullandığı malzemelerin yeniden değerlendirilmesinden oluşan kolajlarını sergiliyor.




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler