"Seçim barajı makul seviyeye seçilmeli"

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''Çin Seddi'nden bile yüksek olan seçim barajı makul seviyeye çekilmeli'' dedi.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 14:25
Abone Ol google-news

Kongre öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Türkiye'de darbe döneminin kapandığını belirterek, ''Ola ki böyle bir girişim olur işte o zaman DSP'yi karşısında bulur. Çünkü her türlü darbe Türkiye'yi geri götürür ve halkın refah düzeyini düşürür'' diye konuştu.

TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri süren Anayasa değişikliği konusunda partisinin tavrının sorulması üzerine Erçelebi, demokratikleşmenin önündeki engellerin kaldırılmasında seçim ve siyasi partiler yasasında yapılacak değişikliklerin Anayasa'dan daha fazla önem arz ettiğini söyledi. Hasan Erçelebi, şunları kaydetti:

''Şu anda yapılan Anayasa değişikliği, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı yapmıyor. Bu da aynı 12 Eylül Anayasası gibi bir darbe Anayasası'dır. Çünkü Türkiye'nin demokratikleşmesi için önce seçim ve siyasi partiler kanununda değişiklik yapmak gerekir ki bunları yapmak daha kolaydır. Şu anda yapılan Anayasa değişikliği AKP'yi ve Sayın Başbakan'ı kurtarma değişikliğidir diye düşünüyoruz.''

Erçelebi, kongrede yaptığı konuşmada da Anayasa değişikliğine partisinin olumsuz oy vereceğini belirterek, şunları söyledi:

''Yargının bağımsızlığı yoksa tarafsızlığı da yoktur. O nedenle yargı bağımsızlığı bizim için olmazsa olmaz ilkedir. HSYK'ya ve Anayasa Mahkemesine iki dereceli seçim, yargı bağımsızlığını gölgeleyecek hatta ortadan kaldıracaktır. Bazı medya organları ve TBMM'de temsil edilen partiler, DSP'nin, Anayasa paketine oy vereceğini söylediler. DSP'nin geçmişinde Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakan yapmak, AKP'ye payende olmak gibi bir kara leke yoktur ve bundan sonra da olmayacaktır. Biz Türkiye'nin demokratikleşmesini istiyoruz. Yüzde 34 oy ile yüzde 65 sandalye gasbına karşıyız.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler