"Seçim güvenliği sağlanmalı"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, oyların çalınmaması, yok sayılmaması, haksız bir Parlamento yapısının oluşturulmaması için seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla özel bir çalışma yapılmasını istedi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.02.2011 - 17:30

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Ankara İl Başkanlığı'nda il, ilçe başkanları, il sekreterleri ile 12 Haziran seçimine yönelik hazırlık toplantısı yaptı. Toplantının açılışında konuşan Türker, Türkiye'nin zor günler yaşadığını, 4 ay sonra seçimden çıkacak Meclis'in, yeni Anayasa yapacak Meclis olacağına dikkat çekti. Türker, Türkiye'ye küresel düzenin jandarmalığını uygun görenlerin, Anayasa'nın kuruluş felsefesinden uzaklaşmasını istediklerini ve bunun için uğraşı verdiklerini kaydetti ve "AKP'nin bu elbiseyi Türkiye'ye giydirmeye yönelik gayretler içinde olduğunu biliyoruz" dedi. Bu hedefin gerçekleşmesi için muhalefetin sesinin de kısılmak istendiğini anlatan Türker, CHP'nin, bir kaset tezgâhıyla, Cumhuriyet felsefesinden uzak yeni bir yapılanmaya yönlendirildiğini iddia etti.
DSP'nin seçime tek başına gireceğini, CHP ile işbirliği yapmayacağını vurgulayan Türker, "DSP Atatürkçü düşünceye sahip, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir partidir" dedi.


"Dini ve etnik temele dayalı siyasallaşmaya karşıyız"

Türker, Türkiye'de etnik ya da dini temele dayalı bir siyasallaşma olduğuna dikkat çekti solda birlik için DSP'ye baskı yapılmasını doğru bulmadığını vurguladı. Türker, "Solda iki parti var. Bizden niye korkuyorsunuz ki. Bizi yok sayıyorsunuz. Gazetecilere 'canım onlar erimiş' diyorsanız, biz size göre erimişsek, o halde bizim peşimizde niye koşuyorsunuz? Niçin bize ait olan belediye başkanlarını transfer etmek için gece gündüz çalışıyorsunuz?" diye sordu.

12 Haziran'da yapılması planlanan seçimin güvenliğinden endişe duyduğunu belirten Türker, YSK'ya ve tüm siyasi partilere çağrıda bulundu ve "Sandıklarda oyların doğru sayılması, doğru tasnif edilmesi, sonuçların anında görülebilir olmasını sağlayacak bir sistemin oluşturulması, oyların çalınmaması, yok sayılmaması, haksız bir Parlamento yapısının oluşturulmaması için seçim güvenliğini sağlayacak özel bir çalışma yapılmalı" diye konuştu.



"Mezhep ayrımcılığı gündeme gelir"

Öte yandan TBMM'den bir gecede "temel kanun" olarak geçirilen Yargıtay ile Danıştay'da daire ve üye sayısını artıran kanunla ilgili görüşleri sorulan Türker, "Yangından mal kaçırılırcasına yasalar çıkarılıyor" dedi. Yasa hazırlanırken üniversitelerin, partilerin görüşlerinin alınması gerektiğini anımsatan DSP lideri, yargının siyasallaşması için atılan adımlardan birinin de bu yasa olduğunu kaydetti ve ileride atamalar yapılırken "mezhep ayrımcılığı"nın gündeme geleceğini kaydetti. Bu yasa ile hukukun üstünlüğünden uzaklaşılarak etnik ya da dini düşüncelerin ön planda olduğu bir yargı sisteminin getirileceğini belirten Türker, "Bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e iade edilmesini bekliyoruz. Bu yasa geri gönderilmeli ve gerek üniversitelerin gerek tüm partilerin görüşleri alınarak yeniden hazırlanmalıdır" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda Türker'e, DSP Örgüt Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, DSP Genel Sekreter Yardımcıları İrfan Özdemir, Peray Atahan, Ayten Şahin de eşlik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler