Şeffaflık raporu açıklandı: Türkiye birinci!

Google'ın açıkladığı şeffaflık raporuna göre Türkiye'den gelen içerik kaldırma taleplerinde geçtiğimiz yıllara göre 10 kat artış var. Türkiye, taleplerde dünya birincisi oldu.

Yayınlanma: 20.12.2013 - 09:40
Abone Ol google-news

Google 2013 yılı şeffaflık raporunu yayımladı. Google'ın blog sayfasında yayımladığı ve 2013 yılının ilk 6 ayını kapsayan rapora göre, Türkiye'den gelen içerik kaldırma taleplerinde dikkat çekici bir yükseliş var.

Hukuk direktörü Susan Infantino imzasıyla paylaşılan raporda, "Platformlarımızdan içeriğin kaldırılması için Türkiye'den bin 673 talep aldık. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına kıyasla neredeyse 10 kat bir yükseliş var" ifadelerine yer verildi.

"SEKS SKANDALI İÇİN BAŞVURU ALDIK..."

Bir siyasinin de kendilerine başvurduğu bildirilen raporda "Bir siyasi yetkili ve seks skandallarıyla ilgili arama sonuçlarını kaldırmamız için bir mahkeme kararı elimize ulaştı. Sonuçları kaldırmadık" denildi.

'Kürdistan' haritası içeren bir Google+ sayfasıyla ilgili olarak da 'kaldırma' başvurusu aldıklarını belirten Google, "Hiç birini kaldırmadık" ifadelerini kullandı.

Birçok hükümet yetkilisinin telefon numaraları, şahsi e-posta adresleri ve banka hesap bilgileri ile ilgili detayları bulunduran bir blog sayfası için de başvuru aldıklarını açıklayan Google, "Ürün politikalarımızı ihlal ettikleri için bu yazıların çoğunluğunu kaldırdık" ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler