"Şehitlere Saygı" yürüyüşüne yasak geldi: "AKP teröre teslim olmuştur"

CHP'nin düzenlediği Şehitlere Saygı yürüyüşü Kaymakamlık tarafından engellendi.

Yayınlanma: 18.03.2016 - 17:19
Abone Ol google-news

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı'nın öncülüğünde 20 Mart Pazar günü saat 13:00 de Lüleburgaz'da yapılacak kitle  örgütlerinin, sendikaların ve derneklerin desteklediği "Teröre Lanet ve Şehitlere Saygı" yürüyüşü, Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından iptal edildi.

21 Martta Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan Nevruz kutlamaları olması ve güvenlik gerekçesiyle yürüyüşün iptal edilmesi üzerine konu ile ilgili olarak açıklama yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, bu tavırla AKP'nin teröre teslim olduğunu ve devletin vatandaşlarını koruyamayacak duruma geldiğini söyledi.

İşte İlçe Başkanı Özgür Kaya'nın yaptığı sert açıklama...

"AKP TERÖRE TESLİM OLMUŞTUR"

Çanakkale Geçilmez,Trakya’da yürünmez. Terör örgütlerini engelleyemeyenler şehitler için yürüyenleri engellediler. Terörden korkup teröre lanet yürüyüşlerini yasaklamak teröre teslim olmaktır. AKP devleti sultanlık özlemi çekenlerin ve AKP yöneticileriyle çocuklarının, güvenliklerini sağlamakla uğraşırken,  Çanakkale şehitlerini anmak isteyen ve terörü protesto etmek isteyen vatandaşların güvenliğini sağlayamıyor.

Diyarbakır da nevruz kutlamalarına izin veren AKP’nin aynı gün Çanakkale Zaferinin 101. Yılında Teröre Lanet - Şehitlere Saygı yürüyüşünü hem de Trakya’nın tam ortasındaki Lüleburgaz’da yasaklaması hükümetin yol arkadaşlarını ve gittikleri karanlık yolu gözler önüne sermiştir.

Ellerindeki hükümet gücünü halkın en haklı tepkilerini yasaklamak için kullananlar bu ülkenin gerçek sahiplerine ve vatanın her köşesini kanlarıyla sulamış, kefensiz yatan şehitlere hakaret etmişlerdir.

 Bir yandan şehitlere sahip çıkılmasını, terörün lanetlenmesini istemeyen AKP  zihniyeti ve AKP devleti  tarihe kara bir  not olarak düşülürken, diğer yandan ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ diye kürsülerden nutuk atıp teörü araştırma önergesini reddeden ve  şehitler için yürüyüşe destek olmayan ‘’duruma göre vatanseverlerde’’  bu toprakların gerçek sahipleri olan vatandaşlar tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Bütün halkımız tarafından şu bilinmelidir ki; Bu yasaklamalar engellemeler bizleri yıldıramayacak korkutamayacak, ne AKP nede terör örgütleri bizleri susturamayacaklar. Damla damla biriken halkın haklı öfkesi tüm engelleri ve yasakları yok edecek bir sele dönüşmeden hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz.

İstiklal marşı korkma diye başlayan ve öfkesi bir sel gibi bentleri çiğneyip aşan bu halkın sabrını sınamayın. Bu vatan uğruna şehit olmuş vatan evlatlarını unutturmaya çalışarak bizlerin vicdanını yaralamayın. Terör korkusuyla çocuklarımızın can güvenliği korkusuyla bizleri yola getirmeye çalışmayın.

Bizler; 101 yıl önce Çanakkale’de bağımsızlık ve özgürlük için ölümün üstüne yürümekte biran bile tereddüt etmeyenlerin,  15 yaşındaki çocuklarını düğüne gönderir gibi saçlarını kınalayıp cepheye gönderen anaların çocuklarıyız.

Bizler her karışı vatan evlatlarının kanıyla sulanmış her köşesinde kefensiz şehitlerin yattığı bu CENNET VATANIN çocuklarıyız.Çanakkale zaferinden 101 yıl sonra yine aynı ruh aynı heyecan aynı ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK ATEŞİ yüreklerimizde yanmaktadır.

Ne terör örgütleri ne de AKP hükümeti bu ruhu ve bu inancı teslim alamayacaklar.Bizler teröre ve terör korkusuna teslim olmayacak özgür bağımsız ve mutlu bir ülkeyi yaratmak için Çanakkale den aldığımız ruhla doğulu batılı zengin fakir kadın erkek demeden omuz omuza yan yana canlarımızı ve çocuklarımızı birbirimize emanet ederek Mustafa Kemal Atatürk ün açtığı aydınlık yolda yürümeye devam edeceğiz.’

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler