Şeker fabrikası tartışması devam ediyor

Daha önce iddiaya giren Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler arasındaki Kütahya Şeker Fabrikası ile ilgili kavga devam ediyor. Genç'in Genel Kurul'da iddialarını yeniden gündeme getirmesi üzerine söz alan Kiler "Bunları, tırnaklarımızla, kazıyarak yaptık. Dil uzatamazsınız" dedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada bir süredir dile getirdiği Kütahya Şeker Fabrikası'nın AKP'li Vahit Kiler tarafından satın alındıktan bir sene sonra tapuda tahrifat yapılarak 112 dönümlük arazinin üzerine geçirildiği iddiasını yineledi. Genç'in bu sözlerine tepki gösteren AKP'li Kiler, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi.

Fabrikayı kendisinin ve şirketinin almadığını belirten Kiler, Özelleştirme İdaresinin şartları dışında 1 metre fazladan arazi verilmediğini, bunu ispata hazır olduğunu söyledi. Kiler, daha önce iddiaya girdiği Genç'le uçakta karşılaştığını iddialarını ispat ederse fabrikayı kendisine bağışlayacağını söylediğini hatırlatarak, "Bu kişiyi bildiğim için aynı çuvala girmem. Söyledikleri doğru değil, 50 katlı değil 65 katlı bina yapıyorum, mağazalarımız söylediğinin 2 misli. Bunları, tırnaklarımızla, kazıyarak yaptık. Dil uzatamazsınız" dedi. Genç ise elinde iddialarını ispatlayacak tapu belgesini olduğunu belirtirken bu belgeyi de Meclis kürsüsünden gösterdi. Meclis Başkanı Köksal Toptan ise Genç'e "Sizin iddianızın haklı olduğunu burada nasıl ispat edeceğiz" diye tepki gösterdi.

Genel Kurul'da Genç ile Kiler arasında yaşanan Kütahya Şeker Fabrikası tartışması muhalefet kulisinde de devam etti. Genç, Kiler'in kendisine "Ulaştırma Bakanlığı makamında konuşalım, Meclis başkanvekilinin odasına gidip konuşalım" dediğini belirtirken "Ben de kendisine tapuda tahrifat var, belgeyi gösterdim, basının önünde konuşalım yanıtını verdim" dedi.
 

İddiaya girmişlerdi

Genç ve AKP'li Kiler İstanbul-Ankara uçağında yolculuk ederken, Kütahya Şeker Fabrikası konusunda iddiaya girmiş, uçakta bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da buna şahitlik etmişti. Genç'in iddiasını kanıtlaması halinde Kiler fabrikayı kendisine bağışlayacaktı. İddiayı Vahit Kiler'in kazanması halinde de Genç milletvekilliğinden istifa edecekti. Genç'in iddiasını ise "Kütahya Şeker Fabrikası'nın 2004'te AKP yandaşlarına devredildikten sonra Türkiye Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü'ne ait 112 dönüm arazinin de 'tapuda düzeltme yoluyla' Kütahya Şeker Fabrikası mülkiyetine geçirildiği, bu usulsüz imar değişikliğiyle değerinin 58 milyon liraya çıkarıldığı"nı oluşturuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler