Semih Özakça’nın annesi Sutan Özakça: İktidar duymazlıktan geliyor, kör sağır dilsiz oldular

Semih Özakça’nın annesi Sutan Özakça, iktidarın sessizliğine tepki göstererek, “Çocuklarımız hayatıyla mücadele veriyorlar. Açlık grevi 300. gününde. Çocuklarımız ömründen yiyor. Bin anne olarak nasıl dayanabilirim, nasıl katlanırım. Çocuğumun eriyip gitmesine tahammülüm yok artık” dedi.

Yayınlanma: 02.01.2018 - 19:26
Abone Ol google-news

<video:897309>

Açlık grevinin 300. gününü geride bırakın Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için açıklama yapan anne Sultan Özakça, “Sesimizi dünya duydu fakat iktidar tarafından duymamazlıktan geliniyor. Kör, sağır, dilsiz oldular. Çocuğumun gözümün önünde erimesi beni kahrediyor. Gözümün önünde çocuğum kemik yığını kaldı” dedi.

Akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça, OHAL KHK’siyle ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevinin 300. gününü geride bıraktı. Bu süreçte Gülmen 36, Özakça 40 kiloya düştü. Gülmen ile Özakça’nın aileleri ise çocuklarının seslerini duyurma mücadelesine devam ediyor. Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada 300 gündür aç olan çocuğu için iktidarın sessizliğine tepki gösterdi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’den AKP ve CHP’li milletvekillerine kadar görüşmedikleri kimsenin kalmadığını belirten Özakça, “OHAL Komisyonu’nün önüne gittik. Başbakanlık’ın önüne gittik. Sesimizi dünya duydu fakat iktidar tarafından duymamazlıktan geliniyor. Kör, sağır, dilsiz oldular. Çocuğumun gözümün önünde erimesi beni kahrediyor. Gözümün önünde çocuğum kemik yığını kaldı, 41 kilo verdi. Bin anne olarak düşünün ne kadar zor. Tek bir açıklama istiyoruz” dedi.

Sultan Özakça’yı yerlerde sürüklediler

Sultan Özakça ile Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, seslerini duyurmak için bugün Güvenpark’a geldi. Sultan Özakça “Oğlum Semih Özakça yaşasın. İşe geri alınsın” Beyza Gülmen de “Ablam Nuriye Gülmen yaşasın. İşe geri alınsın” dövizi açtı. Sultan Özakça, iktidarın hiçbir açıklama yapmamasına tepki göstererek “Çocuklarımız hayatıyla mücadele veriyorlar. Açlık grevi 300. gününde. Çocuklarımız ömründen yiyor. Bin anne olarak nasıl dayanabilirim, nasıl katlanırım. Çocuğumun eriyip gitmesine tahammülüm yok artık” dedi. Beyza Gülmen de “OHAL Komisyonu ablamın dosyasını ölünce mi inceleyecek? Daha neyi bekliyorlar” diye sordu. Açıklamanın ardından Gülmen ve Özakça’ya polis sert şekilde müdahale etti. Müdahale sırasında darp edilen ve yerlerde sürüklenen Özakça, hastaneye kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler