Sendikalar IMF'yi protesto etti

DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyeleri, IMF ve Dünya Bankası ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 1. yılını protesto etti.

Yayınlanma: 01.10.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile KESK Genel Başkanı Sami Evren ve TMMOB yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup, Tünel'de toplanarak, ''IMF, Dünya Bankası Buyurdu, AKP Uyguladı'' ve ''Kar Değil İnsan, Dünya Bankası-IMF Defol'' pankartı arkasında, Taksim Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Meydanda grup adına konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, global sermayenin beyin takımının İstanbul'a gelişi ve SSGSS Yasası'nın 1. yılını doldurması nedeniyle meydanlarda olduklarını ifade ederek, ''Dünya Bankası patentli sağlıkta dönüşüm programının olumsuz sonuçlarını görüyoruz'' dedi.

Sağlıkta ilaç harcamalarının artışına işaret eden Gürsoy, bunun dışarıya kaynak transferinin somut bir kanıtı olduğunu savundu. Hükümetin sosyal politikalarını da eleştiren Gürsoy, ''sadaka siyasetiyle sosyal politika yapılamayacağını'' söyledi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Ali Çerkezoğlu da IMF ve Dünya Bankası ile uygulayıcılarını protesto ettiklerini dile getirerek, ''IMF ve Dünya Bankası buyurdu, AKP hükümeti uyguladı'' diye konuştu.

IMF ve Dünya Bankası'nı Türkiye'de istemediklerini ve programlarına da karşı olduklarını ifade eden Çerkezoğlu, herkese sağlık ve güvenli gelecek istediklerini söyledi.
Grup, açıklamaların ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler