"Sendikalar Yasası bir an önce çıksın"
HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu, Meclis'teki Sendikalar Yasası'nın bir an önce çıkmasını istediğini belirterek, Meclis'teki bu çalışmanın yapılması düşünülen bir çok çalışmadan ileri olduğunu savundu.
HAK-İŞ Başkanı Uslu, mevcut tarafların ne dediğinin belli olmadığını ifade ederek, "Yasa bir an önce çıksın ama bizim dediğimiz gibi olsun istiyorlar" dedi. Bu konuyla ilgili çok konuşulmasını yadırgadığını dile getiren Uslu, sözlerine şöyle devam etti:
"3 işçi konfederasyonu oturduk, aramızda anlaştık; konfederasyon üyesi olmak yeterli sayılsın, yüzde 10 barajı aşağı çekilsin, sıfırlansın. Bursa Mutabakatı'nın arkasındayız. Belçika modeli yüzde 50 aşağı çekilsin, çünkü yetki almakta zorlanılıyor. Örgütlenme önünde en büyük engel, bir de noter şartı bu konuda mutabıkız. Grev yasaklarının kapsamı daraltılsın diyoruz, Bakan da AB'nin bu konuda ve hapis cezalarıyla ilgili eleştirileri olduğunu söyledi. Bakan da o konuda yeni çalışma yapılmasından yana, gelinen nokta şu; yeniden Meclis'teki tasarıya döndük. İşin başından beri yeni tasarılar icat etmeyin, yeni komisyonlar, komiteler oluşturmayın, yeni çalışmalar başlatmayın. Biz bunların hiçbirisinde olmayız dedim, bunların hepsi zaman kaybettirmektir."
"Meclis'teki tasarı, bütün çalışmalardan ileri"
Uslu, bazılarının bundan zaman kazanmayı ummak gibi bir yaklaşımları olabileceğini kaydederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in "Meclis'teki tasarıda oynamak konusunda bir komite kurarsak onda da olmazsınız" diye sorduğunu kendisinin bu çalışmaya katılacaklarını ifade ettiğini anlattı. Meclis'teki tasarının bir an önce geçmesini istediğini vurgulayan Uslu, "Bu arkadaşların yapacağı çalışmaların hepsinden ileridir, çünkü üzerinde bir emek vardır. Meclis'teki tasarıda çok fazla bir değişiklik olmadı. Bir grev yasaklarıyla ilgili değişiklik var, onun dışında hiçbir değişiklik yok" diye konuştu. Uslu, Meclis'teki komisyon çalışmalarına sendikaların da katıldığını bildirerek, "Bu saatten sonra geriye dönmek, yasayı ertelemek, erteletmek söz konusu olursa, bundan sonra hiçbir sendikacının şikayet etme hakkı olmaz" dedi.
"En iyi, iyinin düşmanı"
Uslu, "En iyi, iyinin düşmanı, en iyi isterim" demenin bu yasa çıkmasın anlamına geldiğini vurgulayarak, 12 Eylül hukukunun devam etmesini istemek anlamına geleceğine işaret etti. Uslu, bazı tarafların ikircikli davrandıklarını, söyledikleriyle, söylemek istedikleri arasında bir farklılık olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
"Şu anda Hükümet yüzde 50'yi yüzde 30'a indirelim desin, kimse itiraz etmez. Hak-İş olarak bizim birçok önerimiz, itirazımız var ama ben artık Türk-İş nereye itiraz eder, Hak-İş nereye itiraz eder, DİSK nereye itiraz eder, TİSK nereye, TOBB nereye ben orada da değilim. Orada durmak yanlış, ben 4 konfederasyonun şu maddeyi de şundan değiştirelim, bakanlığın şu görüşü yerindedir dediği bir şey varsa onların monte edilmesinden yanayım. Çünkü yeni tartışma alanları açmak sürece katkı sağlamaz çözümsüzlüğü getirir."
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu