'Seni kim görevlendirdi?'

Öğrenci evlerinin denetlenmesi konusunda Erdoğan'a soru soran Finli gazeteciyi Başbakan özel görevli ilan etti.

Yayınlanma: 06.11.2013 - 19:35
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan, Finlandiya'da mevkidaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Finlandiyalı bir gazetecinin "Karma evler"le ilgil sorusu üzerine "Galiba birileri seni özel olarak görevlendirdi" diyerek tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüştü. İki başbakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya damgasını vuran Finli gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan bu soruya tepki göstererek, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “11 yıldır başbakanım, 4.5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almış olmazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şuanda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayrı meşru hayat vardır. Bu nokta da tabiki bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse; biz o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler