Serdar Ortaç: Ben o zaman Atatürk aşığıydım

1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde Ahmet Kaya'ya yönelik protesto olayı ile ilgili konuşan Serdar Ortaç, "O gece 3-5 kişilik bir grup 10. Yıl Marşı'na geçmem için beni kışkırttı" diye konuştu.

Yayınlanma: 30.11.2013 - 10:44
Abone Ol google-news

Serdar Ortaç, özel bir televizyon kanalında 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği'nde yaşananlara ilişkin konuştu. Ortaç, "Merve Kavakçı'ya yapılan protesto ile bizim Ahmet Kaya'ya yaptığımız protesto aynı. O gün Meclis'te Merve Kavakçı'ya yapılan protestoyu gördüm, aynıydı. Ben artık insanları ayırmak istemiyorum. Ben linç demiyorum. Protesto diyorum. Lincin anlamı bu değildir. O gecenin ana aktörü olarak o zamanlar 23 yaşında olan bir insan olarak bu olaylardan çok rahatsızım" dedi.

SERDAR ORTAÇ, AHMET KAYA ŞARKISINI SÖYLEYEMEDİ! İŞTE O ANLAR...

Ahmet Kaya'ya antipatisinin olmadığını dile getiren Ortaç, "Orada her şey bir anda gelişti. Benim orada Padişah şarkısının söylememin belli bir anlamı da yok. Orada ellerin derken ben Kürtleri kastetmedim. O dönem zaten Kürt çayı bile denmiyordu" diye konuştu.  O gece kışkırtıldığını iddia eden Ortaç, "Bir grup 10. Yıl Marşı'na geçmem için beni kışkırttı. Ben o zaman Atatürk aşığıydım, fanatiğiydim. Şarkıda Atatürk geçirmemin sebebi de odur. Atatürk'ü peygamber gibi gördüğümüz bir dönemdi" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler