Serhan Şeşen'in beyin ölümü gerçekleşti

Menenjit teşhisi konulduktan sonra komaya giren Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in müzisyen oğlu Serhan Şeşen'in (26) beyin ölümü gerçekleşti. Serhan Şeşen'in ailesinin kararının ardından yaşam destek ünitesinin fişinin çekileceği öğrenildi. Şeşen'in vücudunda enfeksiyon tespit edildiği için organlarının bağışlanamayacağı açıklandı. Acılı baba Burhan Şeşen, Sema Hastanesi doktorlarının yanlış teşhis koyduklarını ve tomografi çekilmeden belinden su alınması sonucu oğlunun komaya girdiğini, doktorlarından şikâyetçi olacaklarını söyledi.

Serhan Şeşen'in beyin ölümü gerçekleşti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.12.2008 - 15:16

Serhan Şeşen, 26 Kasım'da yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikâyetiyle Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen, imara aykırı olarak yapıldığı öne sürülen Sema Eğitim Öğretim İşletmeleri ve Sağlık Hizmetleri AŞ-Sema Eğitim Vakfı'na ait hizmet veren Özel Sema Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tomografi çekilmeden omurilik sıvısı alındığı ve menenjit teşhisi konulduğu belirtilen Şeşen'e bir süre menenjit tedavisi uygulandı, tomografisi çekildiğinde de beyninde ödem oluştuğu anlaşıldı. Ailenin isteği üzerine önceki gün Alman Hastanesi'ne nakledilen Şeşen'in aynı gün beyin ölümü gerçekleşti.

Alman Hastanesi'nde konuyla ilgili basın açıklaması yapan Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Uzun ile Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Tülin Erdem, Serhan Şeşen'in hastaneye geldiğinde beyin ölümünün gerçekleşmiş olduğunu söylediler. Uzun ve Erdem, yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesi için 72 saatlik bir sürenin geçmesi gerektiğini ifade ederek "Yalnız şu anlarda diğer organlarda da bozulma var. Bu sürenin çok uzun olacağını düşünmüyoruz" dediler.

Acılı baba Burhan Şeşen, Sema Hastanesi doktorlarının yanlış teşhis koyduklarını ve tomoğrafi çekilmeden belinden su alınması sonucu oğlunun komaya girdiğini, doktorlarından şikâyetçi olacaklarını söyledi.

Şeşen, "Tomografi çekilmeden belden su alındığı için gözünün üst kısmındaki apseyi tetikleyip apsenin beyine yapışmasına neden olunmuş. Ayrıca uyutulmuş ve yüzde bir şanslık ameliyat yapılmış. Beyin uzmanları bunun yanlış olduğunu söylüyorlar. Eğer önceden tomografi çekilseydi ameliyata dahi gerek kalmayacaktı. İlaçla tedavi edilecek ve bir ay içinde ayağa kalkacaktı" dedi.

Bu arada Şeşen'in durumunda olduğu gibi tomografi çekilmeden belden su alınmasının hayati riski konusunu soran gazetecilere doktorlar şu yanıtı verdi: "Menenjit ya da apse durumunda su alınmasa bile bazı hastalarda aynı sonuç ortaya çıkabilir. Ancak tomografi ve/veya ileri tekniklerin yapılmasında fayda vardır. Biz o hastane konusunda yorum yapamayız."
 

 

"Sağlığın piyasalaştırıldığı ülkelerde hekim hataları daha fazladır"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, sağlık kurum ve kuruluşlarının ticari endişelerle davranmasının neden olduğu hızlı karar verme süreçlerinin hekim hatalarını arttırdığını söyledi. Gürsoy, "Hekim hataları hastayı inceleme eksikliği, kurumun yeteri donanıma sahip olmaması gibi nedenler hekim hatalarına, yanlış teşhis ve tedaviye neden oluyor" dedi.

Sağlığa yeteri kadar kamusal önem gösterilmemesi durumunda hekim hatalarının artacağına dikkat çeken Gürsoy, "Türkiye'de durmadan tıp fakültesi açılıyor. Ancak yetişen öğrencilerin yeteri eğitimi alıp almadığına bakılmıyor. Hekim hatalarını sıfıra indiremeyiz ancak alınan önlemlerle aza indirebiliriz" diye konuştu.

TTB Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu ise Türkiye'de hekimlere yönelik mezuniyet öncesi ve sonrası verilen eğitimlerin sürekli hale gelmesi gerektiğini savundu.
Bilaloğlu, "Günümüzde sağlık hizmetlerinde nitelik değil niceliğe bakılıyor. Bu da hekim hatalarının her geçen gün artmasına neden oluyor. Sağlık Bakanlığı yanlış teşhis ve tedavi uygulayan hekimler hakkında gerekli yaptırımları uygulamalı" dedi.

 

Fotoğraf: Sibel Bahçetepe
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler