Serin ve yağışlı hava geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta başından bu yana yurdun doğu bölgelerinde etkili olan yağışlı havaya ilave olarak, bu akşam ve yarın batı bölgelerin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.
Yağışlı sistemin Cuma gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar güney ve iç kesimler başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olmasının beklendiği belirtildi.
Yarın Ege Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Denizli, Uşak, Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin güney ilçelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/metrekare) bekleniyor.
Yaklaşık iki haftadır mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun güneybatı kesimlerinden başlayarak önümüzdeki hafta ortasına kadar yurt genelinde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarına ve iç bölgelerde yer yer birkaç derece altına düşmesi bekleniyor.
Yarın tahmin edilen kuvvetli yağış ve önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek olan sıcaklık düşüşü nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
Video Haberler
-
Bursa'da yaralı bulunan yavru ceylana tedavi
-
Bodrum'da milyonluk yat alev alev yandı
-
Tuvaletini yapmak istemişti, sonrası facia
-
Cüneyt Arkın'ın 'Maden' filmindeki o sahnesi gündemde
-
Erzincan'daki siyanür sızıntısı için harekete geçildi
-
İYİ Parti'de istifa: İl başkanına isyan ettiler
-
Bolu Dağı'nda toprak kayması: İstanbul yönü kapandı
-
Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ı yitirdik
-
İnanoğlu'nun duygulandıran Cüneyt Arkın anısı
-
İş makinesi operatörü, sele kapıldı
En Çok Okunan Haberler
-
Endişelendiren dolar tahmini
-
Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ı yitirdik
-
CHP'den Aykut Erdoğdu açıklaması
-
'Şeyh'in cenazesi yargıya taşınıyor
-
Motorine indirim geliyor
-
Hazine'den BDDK kararı ile ilgili açıklama
-
Asgari ücret için ‘müjdeli haberi vereceğiz’ dedi
-
AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı!
-
'Emri acilen geri çekin'
-
TGRT ve Türkiye Gazetesi'nin hesabı yorumlara kapatıldı