"Ses kayıtlarının gereği yapılacak"

Cumhurbaşkanı Vekili Nevzat Pakdil, bazı Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin hukukun, gereğini yerine getireceğine inandığını belirtti.

Yayınlanma: 03.09.2010 - 11:50
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Vekili Nevzat Pakdil, bazı Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin TBMM'de gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Bütün mücadelelerinin, Türkiye'nin hukuk devleti olmasıyla ilgili olduğunu belirten Pakdil, bütün siyasi partilerin de öngördüğünün bu olduğuna inandığını kaydetti.
Konuyla ilgili Yargıtay Başkanı ve diğer yetkililerin açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Pakdil, ''Bunların bir hukuki boyutu mutlaka vardır. Bu konuda, hukukun gereğini yerine getireceğine inanıyorum. Çünkü kişiler için bir hukuk yoktur. Hukuk bütün insanlar içindir. Eğer bir kusur, suç varsa ilgili mercilerin bunu değerlendirip, yerine getireceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Pakdil, Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili tartışmaların anımsatılması üzerine, bu konuda yapılan açıklamalara işaret etti. Görev süresinin 5 ve 7 yıl olduğunu dile getirenlerin bulunduğunu vurgulayan Pakdil, ''Bu konuda bir ihtilaf olursa, bunu mutlaka Meclis çözecek. YSK, bir görüş beyan eder. Belirsizlik olursa, o belirsizliğin mutlaka çözüm yeri yasama organı olarak Meclistir. Bu konularda ihtilaf olursa, yasama organı gereğini yapar. Bu konuda daha çok vakit var'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler