Sevgililer Günü'nde polis müdahalesi: 25 yaralı
Zimbabve'de Sevgililer Günü için yürüyen kalabalığı dağıtmak isteyen polisin göz yaşartıcı gaz ve cop kullanması sonucu 25 kişi yaralandı.

Eylemci kadın örgütü ''Women of Zimbabwe Arise''ın lideri Jenni Williams, referanduma götürülecek yeni anayasada kadın hakları konularındaki endişelerini barışçıl biçimde dile getirmek için hükümet binalarına yürüdükleri sırada polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve copla müdahele ettiğini söyledi.
Polisin, olay sırasında 195 kişiyi gözaltına aldığı, daha sonra bunlardan 194'ünü serbest bıraktığı belirtildi. Bazılarının dişleri kırılan yaralı 25 kişinin tedavi altına alındığı kaydedildi.
''Women of Zimbabwe Arise'' örgütünün sosyal adaletsizlileri, hayat pahalılığını ve gıda sıkıntılarını düzenli olarak prostesto ettiği, Sevgililer Günü'nü de geleneksel olarak Harare ve Bulawayo kentlerinde andığı biliniyor.
Uluslararası Af Örgütü'nün Güney Afrika yöneticisi Noel Kututwa, göstericilere müdahalesini eleştirdiği polisin Zimbabveli insan hakları savunucularına süregelen saldırılarının, ülkenin referandumu güvenilir biçimde yapma kabiliyeti konusunda şüpheye neden olduğunu vurguladı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı
-
Alaattin Köseler görevden uzaklaştırıldı!
-
Kayıp Mimar Ece Gürel'in eşyaları bulundu