Sevgililer gününe alternatif hediye

Mutlu Son Filmcilik, ''14 Şubat Sevgililer Günü''nde sevgilisine veya eşine farklı bir hediye vermek isteyenlere, kahramanlarını kendilerinin canlandırdığı kısa film, çizgi film ya da fotoroman hazırlama seçeneği sunuyor.

Yayınlanma: 30.01.2010 - 08:38
Abone Ol google-news

Şirketin Basın ve Tanıtım Koordinatörü Mehtap Doğan, şirketlerinin yaklaşık bir yıl önce kurulduğunu ve 6 aydır da filmler hazırladıklarını söyledi.

Şirketin kuruluş fikrinin ekiplerinde yer alan ressam arkadaşlarının hazırladığı düğün davetiyesinden çıktığını belirten Doğan, ''Arkadaşımız eski Türk filmi afişi şeklindeki davetiyenin sonuna 'Mutlu Son Filmcilik Gururla Sunar' imzasını attı. İmza çok hoşumuza gitti. 'Mutlu Son', yapmayı planladığımız işe çok uygun bir isimdi. Buradan hareketle çalışmalarımıza başladık'' diye konuştu.

Ağırlıklı olarak özel günlerde sevdiklerine farklı hediyeler vermek isteyenlere ''kişiye özel'' filmler yaptıklarını anlatan Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bize şu ana kadar daha çok çiftlerden talep geliyor. Kısa film, evlilik tekliflerinde çok tercih edilen bir seçenek oldu. Kişiler bize hikayelerini anlatıyor. Öncesinde de işin taraflarını daha yakından tanıyabilmek için kapsamlı bir form doldurtuyoruz. Bu, onların nelerden hoşlandıkları gibi konular hakkında ipucu almamızı sağlıyor. Bu da bizim filmin tarzını belirlememizde yardımcı oluyor, romantik, esprili, duygusal film şeklinde. Eğer taraflar oyunculuklarına güveniyorlarsa filmlerde kendileri rol alıyor. Bize hikayelerini anlatıyorlar, biz de buna göre senaryo yazıyoruz. Sonra filmin konusuna uygun bir mekan belirliyoruz. Bu, onlar için özel bir alan olabilir, örneğin tanıştıkları yer, iş yerleri veya evleri olabilir. Belirlenen mekanda senaryoya uygun çekimler yapılıyor. Çiftlerin amatör olmaları bizim için daha keyifli, çünkü bu onların kendi filmleri, profesyonellik aramıyoruz. Oyunculuklarına güvenmeyenlere de görüntülerden veya fotoğraflardan oluşan bir klip yapabiliyoruz.''

Doğan, projelerini müşterilerinin taleplerine göre şekillendirdiklerini dile getirerek, ''İnsanlar daha çok kendi hikayelerini oynamak istiyor. Kendi hayatlarından oluşturulmuş senaryolar içerisinde olmayı, kendi filmlerinin kahramanları olmayı tercih ediyorlar. Kendilerini oynadılar daha çok ama çok deforme olmuş karakterler şeklinde. Yani birebir kendileri gibi değil de Türkan Şoray ve Kadir İnanır tadında bir tiplemede'' şeklinde konuştu.

''Mutlu Son'' isminin sadece aşk konulu işler yapıldığı gibi bir algılamaya yol açtığını aktaran Doğan, ''Kısa film, çizgi ya da fotoroman çalışmaları evlenmek üzere olan çiftlere uygulandığı gibi aile, arkadaş çevresi, iş dünyasında, emekliliği gelmiş personel ya da ayın elemanı için yapılabilir. Ayrıca babanın köşe yazdığı, annenin yemek tarifleri verdiği, aile içi dedikoduların yapıldığı 'Aile Gazetesi' de hazırlıyoruz'' şeklinde konuştu.
 

''Sevgililer günü" kampanyası

Mehtap Doğan, ''Sevgililer Günü'' için çiftlerden kısa film hazırlama teklifleri aldıklarını, ayrıca bir dergi ile yaptıkları anlaşma kapsamında bir çifte hediye olarak kısa film hazırlayacaklarını bildirdi.

Doğan, ''Sıradan bir kalem ya da gömlek almak yerine kişiye özel bir hediye vermek çok daha heyecan verici. Kısa film, çizgi film ya da fotoroman, bunların tamamı belge niteliğinde ürünler. Hepsi daha sonra arşivde saklanıp, ileride çocuklara ve torunlara bırakılabilecek ürünler'' diye konuştu.

Yaklaşık 6 ay içerisinde 10'un üzerinde proje hazırladıklarını dile getiren Doğan, projenin maliyetini ve hazırlama süresini birçok unsurun etkilediğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler