"Şiir İstanbul 2010" başlıyor

Bu yıl beşincisi düzenlenen ''Uluslararası İstanbul Şiir Festivali/ŞİİRİSTANBUL'', 20-25 Nisan tarihleri arasında çok sayıda şairi bir araya getirecek.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 14:28
Abone Ol google-news

Şehrin çeşitli yerlerinde şiir dinletisi ve konserlerin düzenleneceği festivalde, bu yıl ağırlıklı olarak İskandinav ülkelerinin şairleri yer alacak. ŞİİRİSTANBUL'un onur konukları arasında, hayatlarını şiire adayan Sait Maden ile Ahmet Oktay ve Adonis bulunuyor.

Bu yıl kendisini ''Toprak Vatanım, İnsan Ulusum'' sloganıyla tanımlayan festival, 20 Nisan Salı günü Taksim Hill Otel'deki basın toplantısıyla başlayacak.

Şairler gün içinde Boğaziçi'nde yapılacak tekne gezisine katılacak, akşam da Aya İrini Müzesi'nde, Devlet Senfoni Orkestrası Yaylı Sazlar Dörtlüsü'nün konserini takiben onur konukları sahneye davet edilecek.

Beş gün sürecek festivalin tema edebiyatını, ''İskandinav Şiiri ve Sürgün Edebiyatı'' başlığıyla İskandinav şiiri oluşturuyor. Festivale, İskandinav şairlerden Magnus William-Olsson, Andres Olsson, Tone Hödenbö, Peter Laughesen, Henrika Ringbom, Jasim Mohamed ve Duna Ghali katılacak.

ŞİİRİSTANBUL bu yıl Bahreyn'den Kasım Haddad, Filistin'den Halid Darwish, Yunanistan'dan Angeliki Sidira, Romanya'dan Elena Popescu, Ermenistan'dan Armen Harutyunyan olmak üzere çok sayıda dünya şairini konuk edecek.

Festivalin bir geleneği haline gelen ve İlkim Karaca ile Duygu Ergun'un birlikte yöneteceği ''Şair Kadınlar Buluşması''na Türkiye ve dünyadan çok sayıda kadın şair katılacak.

Bugüne dek 54 ülkeden 134 şairin konuk olarak katıldığı festivalde şiir ve tiyatronun yanı sıra müzik de yer alacak. Rojin, Evin Beyaz, Yılmaz Güney Çelik, Muzaffer Özdemir, Ali Nafile, Elena Kasyan, Pavel Grebenyuk ve ''Düttürü Dünya'' grubu konser verecek.

Festivale, Aya İrini Kilisesi, YKY Sermet Çifter Salonu, Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu, SESAM Konferans Salonu, Seyr-i Mesel, Galatasaraylılar Derneği, Boğaziçi Üniversitesi BTS Salonu, Şişli Terakki Lisesi, Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Öteki Kültür Sanat Merkezi, Kadıköy Tarihi Çarşı Meydanı ve Kadıköy İskele Meydanı ev sahipliği yapacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler